Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Regels voor het rijden met een quad

Een quad wordt door de wet gezien als een driewielige motorvoertuig en mag daarom ook bestuurd worden door mensen die wel een rijbewijs B, maar geen motorrijbewijs hebben. Dus heb jij altijd al een motor gewild, maar heb je geen motorrijbewijs dan is een quad misschien iets voor jou! In dit artikel zullen wij kijken naar de regels die gelden bij het rijden van een quad.

Quad moet goedgekeurd worden
Je mag alleen met een quad over de openbare wegen als deze daarvoor goedgekeurd is. Anders mag je alleen op privé terrein rondrijden met een quad. Heb je zelf een quad gebouwd en wil je daar mee gaan rijden in Nederland dan moet je deze eerst laten keuren door de RDW. Dit rijtuig moet namelijk wel in een goede staat verkeren om de openbare wegen op te kunnen.

Verkeersregels voor bestuurders van een quad
Een quad kan wettelijk gezien worden als een bromfiets, driewielig motorrijtuig, personenauto of bedrijfsauto. Dus je zult of met regels voor bromfietsers te maken hebben of op openbare wegen met de verkeersregels die voor autobestuurders gelden.

Eisen om een quad te rijden
De eisen en verplichtingen die gesteld worden om op een quad verschillen en hangen ook af van hoe de quad wettelijk is vastgelegd. Om een quad te mogen rijden die goedgekeurd is als een bromfiets, gelden de volgende eisen:

– Een rijbewijs B in bezit hebben
– Minimaal 16 jaar oud
– Je moet een bromfietsrijbewijs hebben (automatisch heb je die met behalen van rijbewijs B)
– De quad moet van een kenteken voorzien zijn.

Let dus op dat de eisen en verplichtingen bij een quad die geregistreerd staan als een driewielig motorrijtuig, personenauto of als bedrijfsauto anders zijn.

Onderdelen voor uw eigen quad
Heb je een quad waarvan onderdelen aan vervanging toe zijn of wil jij quad onderdelen kopen om een eigen quad te kunnen maken? Neem dan een kijkje op de website van Brinkmotoren.nl. Hier vind je een ruim aanbod aan onderdelen waarmee jij jouw quad kan opknappen.

BedrijfExpert • maart 26, 2019


Previous Post

Next Post