Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Neem je recht in eigen handen

Rechtspraak om over mee te praten

Wat is tegenwoordig rechtvaardig? Is het rechtvaardig als iemand na 10 jaar vrijkomt vanwege goed gedrag terwijl de persoon in kwestie een moord heeft begaan? De gemiddelde persoon zou zeggen van niet. In programma’s als ‘de rijdende rechter’ en ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’ worden verschillende kwesties aan het daglicht gesteld. De starheid van de betrokkenen in deze programma’s werkt vaak op de lachspieren. We vinden het met z’n allen interessant of zelf vermakelijk om iemand anders z’n geschillen/problemen via de tv te volgen. Vaak is het een ver van mijn bed show.

Recht op je eigen dak?

Wat als er bij jou nou iets voorvalt? Dan is het opeens niet zo vermakelijk meer. Is er iets voorgevallen privé of op zakelijk gebied? Het is het verstandig om eerst zelf naar een oplossing te zoeken. Ga in gesprek met elkaar, probeer er uit te komen. Schakel een onafhankelijke, door beide partijen gerespecteerde, mediator in die zorgt voor een goed verloop van een gesprek.

Het belang van een advocaat

Kom je er dan nog niet uit? De kans is groot dat het dan een rechtszaak wordt. Zorg in dit geval voor een goede advocaat. Een advocaat zet voor jou de mogelijkheden op een rij en verdedigd jouw belangen. Een advocaat geeft je advies wat wel en niet te zeggen, onderhandelt in jouw belang binnen de mogelijkheden en procedeert over juridische zaken. Daarnaast zal de advocaat in veel gevallen contact onderhouden met de tegenpartij en eventueel de pers te woord staan.

Heb je een misdaad begaan?

Is er niet sprake van een voorval/geschil maar van een misdaad? Ook dan heb je recht op een of meerdere advocaten. Je moet door de politie in staat worden gesteld om zo veel mogelijk met je advocaat te overleggen. Bij het eerste politieverhoor kun je als verdacht niet eisen dat er een advocaat bij is. Wanneer je minderjarig bent wel. Wanneer je aangeeft dat je van je consultatierecht gebruik wilt maken, kan de politie zonder advocaat met je spreken.

Een advocaat nodig?

Heb je momenteel te maken met een geschil/voorval of heb je een misdaad begaan? Kom je er alleen niet meer uit? Schakel dan een betrouwbare advocaat in. De meeste advocatenkantoren zijn gespecialiseerd in diverse rechtsgebieden. Verdiep je in de specialisaties van een advocatenkantoor. Met een specialist naast neem je het recht in eigen handen!

BedrijfExpert • maart 25, 2019


Previous Post

Next Post