Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Vertrekken uit de Randstad? Denk dan eens aan Deventer!

Ben jij die Randstedeling die geen betaalbare woonruimte kan vinden in De Grote Stad? Of ben je op zoek naar relatieve rust, maar kun je de hectiek van de stad toch ook weer niet helemaal missen? Ben je alle toeristen zat en wil je niet langer één van de honderdduizenden zijn? Dan is het tijd om te verhuizen naar… Deventer!

Waarom moet je dan precies een makelaar in Deventer zoeken? Deventer heeft – veelal in het klein – alles wat het westen ook heeft én meer. Ben je de Domtoren gewend? Of raak je niet uitgekeken op de Rotterdamse Euromast? Als je de vermaarde Lebuïnustoren op het Grote Kerkhof ziet ben je meteen verkocht. De toren maakt deel uit van de Grote of Lebuïnuskerk, die in de Middeleeuwen gebouwd werd. Hij meet liefst 62 meter in de hoogte, waardoor je een fantastisch uitzicht over de stad hebt vanuit de toren.

Kun je niet langer wachten met het kopen van een huis in Deventer? Dankzij de aankoopbegeleiding van Helder Deventer verhuis jij binnen een mum van tijd naar deze
prachtige stad!

Gezellig shoppen

Ben je meer van het shoppen? Dan kom je in Deventer volledig aan je trekken. De grote ketens zijn er natuurlijk te vinden, maar de voormalige Hanzestad onderscheidt zich vooral door de vele kleine speciaalzaken en exclusieve boetiekjes. Loop je door Deventer dan waan je je in de 9 Straatjes van Amsterdam. Knus, gezellig en zeer verrassend!

De Adelaarshorst: een must-see!

De meeste mannen zal dit winkelen weinig kunnen schelen, zij gaan liever voetbal kijken. Wel, dat kan ook in Deventer. Sterker nog: de Adelaarshorst is een stadion dat eigenlijk iedere Nederlandse voetballiefhebber ooit eens gezien moet hebben. De Engelse sfeer die er op de tribunes heerst vind je in geen enkel ander Nederlands stadion.

Daarbij is Go Ahead Eagles – de bespeler van de Adelaarshorst – één van de oudste betaald voetbalclubs van het land. Ouder dan Feyenoord, FC Utrecht en ADO Den Haag en slechts twee jaartjes jonger dan Ajax. Leuk weetje: voormalig Eagles-speler en bijna-wereldkampioen Bert van Marwijk werd in de Deventer wijk de Worp geboren. In deze wijk ligt ook het Worpplantsoen: het oudste wandelpark van Nederland.

Eén en al historie

Verder staat Deventer bekend om de vele fraaie, historische gebouwen. Zo bevindt zich er het oudste stenen woonhuis van Nederland. De Proosdij moet rond 1130 gebouwd zijn en staat aan de Sandrasteeg. Ook de oudste wetenschappelijke bibliotheek van het land vinden we in Deventer. De Athenaeumbibliotheek stamt uit 1560.

Culturele trekpleister

Ook op het gebied van cultuur scoort Deventer. De grootste boekenmarkt van Europa vindt jaarlijks in deze stad plaats. Hetzelfde geldt voor het bekende Dickens Festijn en het door mensen uit het hele land bezochte Deventer Op Stelten-festival. Het is bovendien een schrijversstad. Landelijke bekendheid geniet Özcan Akyol, die zich tevens profileert als stadspromotor, maar ook dichteres Ellen Deckwitz komt uit Deventer. Zij won in 2009 het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam en heeft een vaste column in de NRC.

Moet je na al deze indrukwekkende wetenswaardigheden even afkoelen? Dan kan dat in de rivier waarop de Deventenaren met recht trots zijn. Want waar Amsterdam de Amstel, Rotterdam de Maas en Utrecht de Rijn heeft, ligt Deventer pal aan de IJssel. Deze werd tot 1991 door de gemeente Deventer overigens consequent de IJsel – met één s – genoemd. Ja, een beetje koppig zijn ze dan ook wel weer. Maar dat moet jou als Randstedeling vast kunnen bekoren!

Er is overigens tot slot nog wel één dingetje waar je wellicht aan zal moeten wennen. Mensen in Deventer groeten elkaar op straat. Schrik hier niet van: je zult je deze gewoonte vast en zeker gauw eigen maken.

BedrijfExpert • maart 27, 2019


Previous Post

Next Post