Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Waarom verven we producten en meubelen?

We verven producten en meubelen om ze wat meer sfeer of stijl mee te geven. Bijvoorbeeld kozijnen en deuren. Maar naast dat we deze producten verven voor de kleur, verven we ook om hout en andere materialen te beschermen. Als je hout namelijk niet schildert kunnen er kleine diertjes en water in komen die ervoor zorgen dat het hout gaat rotten. De verf voorkomt dat door een ondoordringbare laag te creƫren voor ongedierte en water. Het heeft dus meerdere redenen dat het hout geverfd wordt.

Verschillende soorten verf

Er worden niet alleen houten dingen geverfd, ook verschillende soorten ijzer worden geverfd, maar naast ijzer en hout wordt er ook vaak een kleurtje aan plastic meegegeven. Al deze producten van verschillende materialen moeten worden geschilderd met verschillende soorten verf.

Als je bijvoorbeeld houtverf op ijzer schildert is het een mum van tijd voordat de verf eraf gaat. Dit heeft er mee te maken dat hout en ijzer een hele andere structuur hebben, zo is ijzer veel gladder dan hout en zo zal de verf zich ook makkelijker hechten aan hout dan aan ijzer.

Maar er zijn heel veel verschillende soorten houtverf in heel veel verschillende kleuren en met verschillende ingrediƫnten in de verf. De ene verf is op waterbasis en de andere verf weer niet, er zijn heel veel verschillende soorten te verkrijgen.

MooseFarg houtverf

Er zijn verschillende soorten houtverf die toch wel weer veel op elkaar lijken, maar de MooseFarg houtverf staat daar weer ver van af. Als je deze verf op het hout smeert blijft het met tegenstelling tot andere houtverf de houtstructuur behouden, de meeste verf vormt echt een laagje over het hout. Ondanks dat de verf niet echt een laag vormt over het hout bladert het niet en blijft het hout toch beschermd tegen water en ongedierte.

De verf is afkomstig uit Zweden, en dat zegt eigenlijk al genoeg over de kwaliteit, omdat er in Zweden al generaties lang houten huizen worden gebouwd. De verf die dan wordt gebruikt moet dan van de beste kwaliteit zijn. Voor deze MooseFarg kwaliteit houtverf kan je terecht bij MooseFarg.

verf

BedrijfExpert • december 22, 2017


Previous Post

Next Post