Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Brandveiligheid

Interieur brandveilig maken doe je zo

De meeste Nederlandse huishoudens hebben inmiddels wel een brandblusser in huis en een solide rookmelder. Dit zijn absolute basis vereisten voor brandveiligheid. Maar wist je dat er bepaalde woonsituaties zijn en ook bepaalde momenten tijdens het jaar dat het huis en het interieur extra brandgevoelig zijn? Denk dan met name aan kerst of een verjaardag. Er hangen veel slingers en andere versieringen en decoratie in het huis, en die brengen enorm veel risico met zich mee. Gelukkig is daar nu ook een oplossing voor dat we gaan bespreken in dit artikel.


Brandvertragend impregneren

De brandveiligheid industrie blijft ook niet stilzitten en komt met innovatie. Zo is er nu het zogenaamde brandvertragend impregneren. Dit houdt in dat je interieur behandeld met een vloeistof waardoor deze beduidend brandveiliger wordt. Er is tegenwoordig brandvertragend middel voor vrijwel alle materialen en toepassingen. Denk bijv. ook aan hout, rieten daken en kleding. Maar dus ook versieringen en decoraties kunnen vandaag de dag prima behandeld worden met dit middel.

Bezwaren van veel huishoudens, mensen zijn bang dat het brandvertragende goedje, het materiaal waar het op toegepast wordt negatief zou beïnvloeden. Dat het zou gaan stinken o.i.d. Immers, niemand zit te wachten op een verjaardag slinger die stinkt naar chemische substanties. Maar ook dat is tegenwoordig niet meer zo. Let wel dat je een kwalitatief merk middel koopt of laat je hierin adviseren door een brandvertragend impregneer deskundige zoals Royalsafety.

Een ander bezwaar dat leefde is dat het wellicht bijv. meubels beschadigd. Ook dat is niet langer zo, maar nogmaals mits je het juiste middel koopt, van een kwalitatief merk voor de bedoelde toepassing. Koop geen algemeen brandvertragend impregneer middel, maar als je bijvoorbeeld textiel wilt bewerken met brandvertragend impregneer middel, koop dan specifiek brandvertragend middel daar voor bedoeld.

Een misverstand dat ook nog vaak leeft bij sommigen die wel reeds gebruik maken van dergelijke middelen is dat brandvertragend impregneren je huis brandproof zou maken o.i.d. Hoewel het impregneren een stap in de goede richting is, ben je verre van 100% veilig. Het middel zorgt er alleen voor dat de brand zich beduidend minder snel kan verspreiden waardoor je meer tijd hebt om het vuur te doven indien nog mogelijk of anderzijds te kunnen vluchten op tijd.   

BedrijfExpert • juli 15, 2019


Previous Post

Next Post