Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Hoe brandveilig is jouw ruimte?

Hoe brandveilig is jouw ruimte? En hoe waarborg je de brandveiligheid? Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips omtrent brandpreventie:

 1. Verken de ruimte
  Allereerst is het belangrijk dat je de ruimte verkent en weet hoe je uit de ruimte kunt komen als dat nodig is. Waar bevinden zich de nooduitgangen? En wat is de snelste vluchtroute?
 2. Koop een brandblusser
  Zorg dat er een brandblusser in de ruimte aanwezig is. In gebouwen die publiekelijk toegankelijk zijn, zij brandblussers verplicht.
 3. Gebruik geen gerafelde elektrische snoeren
  Zorg ervoor dat je geen koorden onder het tapijt laat lopen, want als je op één van deze draden stapt, kunnen ze rafelen met brandgevaar tot gevolg.
 4. Houd afstand
  Houd alles dat kan branden op afstand van verwarmingsapparatuur. Denk hierbij aan een houtkachel of oven..
 5. Vervang oude apparaten
  Houd elektrische apparaten goed in de gaten en vervang oude apparaten voor nieuwe apparaten. Sluit de nieuwe apparaten goed aan en gebruik ze op de juiste manier.
 6. Rookmelders testen
  Test regelmatig de rookmelders van de ruimte. Is er geen brandmelder in jouw ruimte aanwezig? Schaf er direct één aan. Een brandmelder heeft de volgende twee functies: het signaleren van rook, brand en/of hitte en het afgeven van een alarmsignaal wanneer er rook, brand en/of hitte is gesignaleerd.

Brandveiligheid gebouwen

Van industriegebouwen tot scholen en van ziekenhuizen tot verzorgingshuizen, in ieder gebouw speelt brandveiligheid een belangrijke rol. Voorschriften voor brandveiligheid van gebouwen zijn vastgelegd in het Nederlandse Bouwbesluit. Ben je op zoek naar brandwerende producten? Vandaag de dag zijn er diverse producten beschikbaar die bijdragen aan de brandveiligheid van gebouwen.

Hoe je je gebouw brandveilig kunt maken?

Ben je benieuwd hoe je je gebouw nóg brandveiliger kunt maken? Er zijn verschillende bedrijven in Nederland die je kunnen adviseren. Meestal kunnen zij ook direct jouw gebouw brandveilig maken. FSS International is zo’n bedrijf. Het is de totaalleverancier van heel veel verschillende brandwerende producten, waaronder: brandkleppen, brandmanchetten en brandwerende ventilatieroosters. Kijk voor meer informatie op de website: fssinternational.nl.

BedrijfExpert • december 15, 2017


Previous Post

Next Post