Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

De 5 voordelen van een lichtstraat

Je ziet ze steeds vaker. In ateliers, op zolderkamers, in studio’s. Lichtstraten zijn helemaal hot en happening. Ervaar een heldere sterrenhemel in de nacht. En komt tot adem in goed geventileerde ruimtes. Heerlijk toch? In deze blog geven wij vijf redenen om voor een lichtstraat te kiezen.

#1 – Veel daglicht

Zit je er aan te denken om jouw woning uit te breiden? Maar ben je bang dat het binnen deze nieuwe ruimte veels te donker wordt? Dan kun je natuurlijk met lampen gaan werken. Maar zoiets kost veel stroom. En is ook nog eens een stuk brandgevaarlijker. Een beter alternatief is dan een lichtstraat. Hiermee verlicht je jouw aanbouw op een natuurlijke wijze. Dat geeft niet alleen een opgewekt gevoel, maar is ook nog eens enorm gezond!

#2 – Betere ventilatie

Heb je thuis vaak hoofdpijn? Of een kriebelende neus? Dan kan het zijn dat jouw woning niet voldoende wordt geventileerd. Met het installeren van een lichtstraat is dat voor eens en voor altijd verleden tijd! Niet alleen kun je de ramen openzetten. Maar vaak zijn ze ook voorzien van ventilatieroosters. Zo wordt de warme en vervuilde lucht makkelijk naar buiten afgevoerd. Hallo, fijn binnenklimaat!

#3 – Goede isolatie

Goed, nu is het winter. De dagen worden korter én kouder. Dan wil je natuurlijk dat jouw woning goed wordt geïsoleerd. Natuurlijk denk je daarbij niet meteen aan een lichtstraat met zijn vele ramen. Want daar gaat toch veel warmte mee verloren? Niet dus! Het glas van een lichtstraat heeft een isolatiewaarde van U=1,1 W/m2 K. En hoe lager deze waarde, hoe minder warmte er verloren gaat! Dat betekent dat het veel beter isoleert dan bijvoorbeeld een lichtkoepel! En dat zie je terug in jouw portemonnee!

#4 – Onderhoudsarm

Wanneer je een aanbouw laat plaatsen, wil je hem natuurlijk lang mooi houden. Dat is met een lichtstraat gelukkig heel makkelijk. Omdat de buitenzijde helemaal met glas en aluminium is afgedekt is er nauwelijk onderhoud nodig. Even wat water en schoonmaakmiddel erover. En klaar! Dus geen jaarlijkse afspraken voor periodiek onderhoud. En geen moeilijke doe-het-zelf-klussen.

#5 – Duurzame materialen

Een lichtstraat wordt altijd van de meest duurzame materialen gemaakt. En dat met de beste kwaliteit. Dus of je nu voor kunststof, aluminium of staal kiest? Met een lichtstraat is een duurzame keuze zo gemaakt!

Overweeg je een lichtstraat aan te schaffen? Wij zijn helemaal voor! Niet alleen geniet je van meer daglicht en een betere ventilatie. Het scheelt ook nog eens in de portemonnee. En in het onderhoud! Ambieer je een duurzame levensstijl? Dan zijn jullie zeker weten een match made in heaven! Dus wil je een lichtstraat laten monteren? Zeker doen!

BedrijfExpert • oktober 2, 2018


Previous Post

Next Post