Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Starten met werken in de horeca

Je zit op de middelbare school en bent op zoek naar werk. Al die broodjes en snacks in de pauze kopen zichzelf tenslotte niet. Je moet toch ergens geld vandaan halen om al dat lekkers te kopen. Daarnaast moet je mobiele telefoon rekening worden betaald en al die uitstapjes met je vrienden komen er ook nog eens bij. Kortom je hebt een baan nodig en wel nu!

Waar ga je dan werken? Zo’n baan als vakkenvuller bij de lokale supermarkt zit je niet bepaald op te wachten en voor folders lopen voel jij je inmiddels wel te oud. Je vindt het wel onwijs leuk om altijd drankjes te drinken op het terras bij het meest populaire restaurant in het dorp. Waarom zou je niet gewoon daar solliciteren? Als je er graag drinkt is het er vast ook leuk om er te werken. Tenslotte is het personeel daar altijd super vriendelijk. Zo simpel kan het soms zijn. Je zoektocht naar werk houdt hier op, mits je wordt aangenomen natuurlijk.

Afhankelijk van hoe oud je bent en wat voor een ervaring jij hebt in de horeca, wordt je aangenomen voor een bepaalde functie binnen het bedrijf. Vaak is het zo dat jongere sollicitanten zonder ervaring, beginnen in de spoelkeuken. Afwassen, afwassen en nog eens afwassen. In zo’n spoelkeuken kom je er pas achter hoeveel servies en bestek er wordt gebruikt in een restaurant. Er lijkt geen een einde aan te komen. Echter kan je hier wel laten zien dat jij hard en schoon kan werken. Daarnaast kan jij door middel van veel diensten draaien en invallen bij ziekte van collega’s, laten zien dat jij loyaal bent en hart hebt voor de zaak. Veel werknemers die beginnen in de spoelkeuken en goed werk leveren zullen al snel doorgroeien naar de bediening of in de mise en place aan de slag kunnen.

Dit is natuurlijk de echte reden waarvoor je op die horeca vacature hebt gesolliciteerd. Je wilt werken met mensen, in contact staan met je collega’s en de klanten een leuke dag bezorgen. Ondanks dat je in eerste instantie al wilde werken in de bediening kan het geen kwaad om te beginnen in de spoelkeuken. Helemaal als jij nog geen ervaring hebt in de bediening is dit de beste manier om je omhoog te werken om uiteindelijk ervaring op te kunnen doen in de bediening. Hierna zal je nooit meer hoeven te solliciteren voor de spoelkeuken.

Werken in de horeca is onwijs leuk en goed te combineren met je school. Je kan overdag naar school en ‘s avonds nog wat geld verdienen door te gaan werken. Als je een keer een dag vrij hebt kan je ook overdag een dienst draaien wat het heel flexibel maakt. Wel is het hard werken. Dat moet je zeker niet onderschatten. Echter weegt het plezier van het werk en de vriendschappen die je met je collega’s opbouwt daar dubbel en dwars tegen op.

BedrijfExpert • mei 24, 2018


Previous Post

Next Post