Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Carrière zonder roze papiertje

Wanneer je geen rijbewijs hebt, kan het vinden van een baan een extra uitdaging zijn. Sommige banen zijn helemaal geen optie, en andere kunnen te ver van huis zijn of lastig te bereiken zijn met het openbaar vervoer. In dit artikel geven we een aantal tips voor een carrière zonder roze papiertje.

Beoordeel de opties

Kun je met je fiets op het werk komen? Maak een eenvoudige route die aangeeft hoe ver je kunt komen zonder een auto. Probeer bij het maken van de route te voorkomen dat je met iemand mee moet rijden. Kijk goed naar het openbaar vervoer en controleer de tijden.

Solliciteren

Solliciteer op banen waarvan je zeker weet dat je ze kunt bereiken, ongeacht het weer. Vraag tijdens de sollicitatie ook naar de vereisten. Veel banen eisen een rijbewijs. Informeer tijdens je sollicitatie ook naar de reiskostenvergoeding. Worden de kosten van het openbaar vervoer volledig vergoed door je toekomstige werkgever?

Vraag hulp in je eigen netwerk

Ken je mensen die werkzaam zijn in de branche waarin jij ook wilt werken? Vraag of zij een goed woordje voor je willen doen. Je netwerk is essentieel om een geschikte baan te vinden.

Tijdelijk geen rijbewijs?

Moet je gekeurd worden voor je rijbewijs. Laat je keuren bij RijbewijsBelang. Zij begrijpen dat je je rijbewijs niet kunt missen en voeren zo snel mogelijk een rijgeschiktheidskeuring uit. Kijk voor meer informatie op https://rijbewijsbelang.nl/.

BedrijfExpert • mei 28, 2018


Previous Post

Next Post