Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Vloer en onderhoud schade door gebrek aan kennis

Zoals de titel het al zegt is het gebrek aan het hebben van kennis schadelijk voor het onderhoud en schoonmaken van de materialen die onder handen worden genomen. Doordat de opdrachtgever geen onderhoud pleegt of de verkeerde informatie geeft over de materialen is het gemakkelijk om schade aan te brengen.

Duidelijke opdracht
De meeste opdrachtgevers gaan de fout in doordat zij onvoldoende op de hoogte zijn van het materiaal dat zij willen onderhouden of schoonmaken en daarbij een opdracht geven die eigenlijk niet of slecht uitgevoerd kan worden. Bijvoorbeeld de opdracht om een parket te schuren en opnieuw te lakken terwijl het materiaal eigenlijk van laminaat is, maakt dat dit soort praktijken te veel voorkomen.

Wat situaties zoals deze nog vervelender maakt is dat de ontwikkelingen dat laminaat bijvoorbeeld maakt is dat het materiaal steeds meer op ander materiaal gaat lijken om de schijn op te houden. Hierdoor is het lastig voor degene die het onderhoud pleegt te zien om welk materiaal het daadwerkelijk gaat, hierdoor ontstaat onnodig schade aan materiaal door onderhoudstechnieken die schadelijk zijn voor laminaat.

De aanbeveling voor opdrachtgevers is dan ook om te weten wat ze precies in huis hebben voordat zij een opdracht de deur uit doen. Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf of een onderhoudsbedrijf weet dit soort situaties voortijdig kort te sluiten.

Pas materiaal aan de situatie
Materiaal dat wordt gebruikt voor de aankleding van ruimten moet passend zijn bij de typering van het gebouw of de ruimte. Bijvoorbeeld scholen maken veelal gebruik van marmoleum. Dit materiaal is slijtvast en makkelijk in onderhoud en schoonmaak.

Ook past het bij het beeld wat de meeste mensen hebben van een schoolgebouw, zo ook degene die het onderhoud en de schoonmaak pleegt. Hierdoor kan men zonder problemen opdracht geven voor onderhoud en kan de uitvoerder zonder problemen direct hieraan beginnen. Door het toepassen van het juiste materiaal bij het type ruimte wordt zo elke veronderstelling duidelijk gemaakt.

Daarnaast moet men ook denken aan pragmatische situaties door materiaal te gebruiken dat past bij de situatie van de omgeving waar het wordt gebruikt. Het gebruiken van sterke en slijtvaste materialen in drukke ruimten is dan ook een must. Een synthetische vloerbedekking of tapijt bij de ingang van een druk gebouw is dan ook een slecht voorbeeld van hoe dit principe in te zetten.

BedrijfExpert • mei 16, 2018


Previous Post

Next Post