Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Sushi

De 6 meest populaire soorten sushi

Wanneer je denkt aan Japans eten, denk je natuurlijk gelijk aan sushi. Veel mensen zijn er ontzettend gek op, maar weten vaak niet wat het verschil is tussen de verschillende soorten. Niet zo gek, want het zijn er ontzettend veel! Maar, wees gerust. Wij zetten de 5 meest populaire soorten op een rij. Zo ben jij binnen een mum van tijd een ware sushi expert.

1. Maki

Maki is de bekendste soort onder de sushi. Hij is ook erg simpel. Vaak zit er slechts één ingrediënt aan de binnenkant met daaromheen rijst en vervolgens een strook nori. De ingrediënten die het vaakst voor de binnenkant worden gebruikt zijn zalm, tonijn, krab, avocado, komkommer of ei.
Wil jij deze sushi graag proberen? Ga dan snel langs bij Silk Dining. Het lekkerste all you can eat restaurant van Zwolle, Apeldoorn en omgeving

2. Uramaki

Uramaki behoort ook tot een van de meest bestelde sushi soorten in restaurants. Deze sushi wordt ook wel “inside-out” sushi genoemd, omdat de stukjes eigenlijk binnenstebuiten zijn gekeerd. In plaats van dat de nori aan de buitenkant zit, zit deze nu namelijk aan de binnenkant. De rijst aan de buitenkant wordt hierbij afgewerkt met sesamzaad of kuit. Bovendien zijn er bij soort sushi eindeloze variaties mogelijk. Hierdoor is het ook zo ontzettend geliefd.

3. Temaki

Temaki’s worden vaak ook wel hand rolls genoemd. Met behulp van nori wordt er als het ware een hoorntje gevormd die vervolgens gevuld wordt met rijst en andere ingrediënten. Dit kan bijvoorbeeld zalm, avocado, komkommer of tonijn zijn. Bij deze sushi wordt er veel aandacht besteed aan de bovenkant zodat het er altijd erg mooi uitziet. Daarnaast hoor je deze sushi als enigste soort met je hand te eten en niet met stokjes!

4. Nigiri

Nigiri sushi is sushi zonder nori. Er wordt een plakje rauwe vis (of een ander ingrediënt) op een bedje van rijst geserveerd. Net zoals bij de meeste sushi soorten zijn er meerdere combinaties mogelijk. Zo worden ze veelal besteld met zalm of met tonijn, maar paling, makreel of zeebaars wordt veel gegeten. En wat dacht je van een plakje kaas of wat mayo er bovenop? Bij deze sushi is het de bedoeling dat je probeert hem in één hap op te eten. En dat is soms best een uitdaging vanwege de grotere omvang.

BedrijfExpert • juli 8, 2020


Previous Post

Next Post