Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Auto stralen

Alles wat je wilt weten omtrent stralen

Stralen. Je hebt het vast weleens voorbij zien of horen komen, maar wat is het nou eigenlijk?Wanneer iets gestraald wordt, worden er met hogedruk kleine schurende korrels op een stuk metaal geblazen. Als gevolg verdwijnt alle roest tot diep in de poriën toe. Naast metaal kunnen ook andere materialen gestraald worden. Denk bijvoorbeeld aan een laklaag op een stuk hout. Of je nou een tuinmeubel, een hekwerk of delen van je auto’s wilt ontroesten. Door middel van stralen kan dit efficiënt en vakkundig!

Welk straalmiddel gebruikt wordt, is afhankelijk van een aantal factoren. Wil je meer weten over de diverse middelen en kosten? Lees dan snel verder. 

De kosten

Wat een straal beurt precies kost, is op voorhand lastig te zeggen. De prijs van het straalmiddel zelf hoeft namelijk niet per se de meest belangrijke factor te zijn hierbij. Naast de prijs is het bijvoorbeeld van groot belang om in te schatten hoeveel van dit middel er nodig zal zijn. Zo mag een straalmiddel bijvoorbeeld best wat duurder zijn als de benodigde hoeveelheid hierdoor lager is.

Welk product wordt er gebruikt?


Om te bepalen welk middel het beste gebruikt kan worden, is het belangrijk om vast te stellen wat er precies weggestraald moet worden. Hierbij gelden eigenlijk altijd de volgende regels:

  • Droogijs. Dit materiaal wordt ingezet om zachte materialen zoals vuil perfect te kunnen verwijderen. Er wordt enkel gebruik gemaakt van op temperatuur gebrachte stof en is daardoor geheel onschadelijk. 
  • Soda zal zachte materialen verwijderen, maar wel resten in de vorm van soda of stof achterlaten. Dit wordt meestal ingezet wanneer er een gevoelig product gestraald moet worden. 
  • Garnet kan het beste gebruikt worden bij harde materie zoals lak. Het is een bepaald type mineraal dat niet splijt waardoor het een intensere werking heeft.

Naast hetgeen dat weggestraald moet worden, is ook de ondergrond van belang. Mag deze namelijk beschadigd worden of niet? Wanneer dit niet het geval is, zal soda of droogijs worden ingezet. Wil je de onderkant van jouw auto laten stralen? Dan is Garnet een betere keuze. 

Heb je aanvullende vragen of ben je op zoek naar persoonlijk advies? Straalbedrijf Plak is een specialist in het stralen van auto’s en kleine metalen onderdelen! Neem gerust contact op voor al jouw vragen. 

BedrijfExpert • maart 22, 2020


Previous Post

Next Post