Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Shake

Met deze 5 tips behaal je resultaat in de sportschool!

Iedereen wil er graag goed uit zien. Maar wie mooi wil zijn, moet pijn lijden zeggen ze wel eens. Als je een mooi lijf wilt hebben zul je er wat voor moeten doen. Je zal je spieren eens moeten verzuren en je grenzen op moeten zoeken. Maar met alleen gewichten ben je er nog niet. Nee, je voeding en levensstijl moeten ook ‘on point’ zijn. In dit artikel worden een aantal handvaten gegeven om succes te behalen in de sportschool. Het zou toch zonde zijn als die tijdrovende gym geen (blijvende) resultaten oplevert.

1. Eet gezond(er)!

Probeer te letten op wat je binnenkrijgt. Dit kan je doen door de volgende simpele stappen te volgen. Op het internet kun je gemakkelijk je caloriebehoefte berekenen. Wanneer je af wilt vallen zul je onder je caloriebehoefte moeten blijven. Wil je aankomen (in spiermassa)? Dan zul je meer moeten binnenkrijgen dan je caloriebehoefte. Probeer een klein overschot te hanteren. Zo voorkom je dat je onnodig vet erbij krijgt. In fitnesstermen wordt dit ook wel een ‘lean bulk’ genoemd. Op internet staat ook genoeg informatie over de juiste verdeling van eiwitten, koolhydraten en vetten. Het enige wat je dan écht zelf moet doen is eten kopen dat gezond en lekker is. Cheaten kan op z’n tijd wel! Het gaat tenslotte om balans.

2. Maak gebruik van supplementen

Vooral veel krachtsporters maken gebruik supplementen. Ben jij een krachtsporter? Dan raad ik aan om gebruik te maken van eiwitpoeder. Met eiwitpoeder krijg je makkelijk en snel je eiwitten binnen. Ideaal na een zware sportschool sessie. Op deze website vind je veel verschillende soorten shakes die kunnen bijdragen aan het halen van jouw doel.

3. Train met een doel

Wil je vet verliezen? Wil je spiermassa opbouwen? Wil je een beter conditie? Wil je je stabiliteit/houding verbeteren? Of wil je je algemene fitheid verbeteren? Vaak sluit het één het ander niet uit. Maar wanneer je zonder doel de gym ingaat, train je niet effectief. Ben je een beginneling? Ga dan voor je eerste training om tafel met een instructeur. Samen kunnen jullie kijken welke oefeningen, het aantal herhalingen en de trainingsduur het beste aansluiten op jouw doel.

4. Kijk, praat én leer

Nu zul je wel denken. Praten? Ik ben er toch om te trainen? Jazeker. In de gym ben jij niet de enige, er zijn meer sporters. Sporters die misschien meer ervaring hebben met fitness en die jou kunnen helpen. Schroom niet om af en toe te vragen of je een oefening goed uitvoert. Kijk om je heen hoe anderen een oefening uitvoeren. Dit kan op het internet, maar ook gewoon in de lokale sportschool. Probeer van de observaties en gesprekken te leren zodat je het zelf kunt toepassen tijdens je trainingen.

5. Analyseer je levenstijl

Hoe richt je je leven in? Rust je wel genoeg uit? Of beweeg je naast het sporten te weinig omdat je op kantoor zit? Heb je een verkeerde zithouding? Analyseer en verbeter waar nodig je levensstijl om optimale resultaten in de sportschool te behalen!

Succes met het behalen van jouw doel(en)!

BedrijfExpert • juni 6, 2019


Previous Post

Next Post