Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Duurzaam

Duurzamer door het leven gaan? Dat doe je zo!

We leven in een tijd waarin het milieu en het klimaat een hot item zijn. Politici praten tot ze een ons wegen en wringen zich door de deur van de compromis. Maken zij het verschil? Waarschijnlijk niet. Mensen op de werkvloer maken het verschil. Een huishouden maakt het verschil. Jij maakt het verschil! Toch? Duurzaam leven. Waarom zou je dat doen? Duurzaam is een beetje hetzelfde als zuinig. Zuinig en verantwoord met het milieu omgaan. Soms vraagt dit om een investering. In de meeste gevallen betaald deze investering zich letterlijk of figuurlijk uit.

Zonnepanelen op je dak laten plaatsen

Heb jij een huis gekocht waar je lang wilt blijven wonen? Dan is het een duurzame mogelijkheid om zonnepanelen op je dak te laten plaatsen door een professional. Zonnepanelen zetten zonlicht om in energie. Zonnepanelen zijn een hele duurzame vorm van energie opslaan! Zonlicht is namelijk een onuitputtelijke bron van energie (bronvermelding). Werk jij bij een bedrijf waar maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staat? Dan kan het toch niet zo zijn dat je geen zonnepanelen boven op je dak hebt liggen?

Windenergie

Net zoals zonnepanelen zijn windmolens een duurzame oplossing. Het blijft altijd wel waaien. Maak je daar maar geen zorgen over. Investeren in windenergie laat jouw bedrijf stijgen op de CO2 ladder.

Energie opdoen uit waterkracht

Voor veel mensen zal dit misschien niet bekend klinken. Toch zetten mensen al meer dan 2000 jaar waterkracht om in energie. Stromend water brengt een turbine aan het draaien. Die turbine zorgt ervoor dat er hydro-elektriciteit wordt opgevangen. In Nederland hebben we slechts 2 centrales die je kunt benaderen voor het afnemen van deze energie.

Meer fietsen, minder autorijden

Minder CO2 uitstoot en meer lichamelijke beweging. Probeer altijd voor je fiets te kiezen als je ergens heen moet binnen een straal van 10 kilometer. Even wat lichaamsbeweging is goed voor je. Hoe meer mensen de fiets pakken, des te minder CO2 uitstoot er circuleert door de lucht. De natuur zal ons dankbaar zijn.

BedrijfExpert • juni 6, 2019


Previous Post

Next Post