Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Het overlijden van je hond

Is je geliefde hond overleden? Voor de één valt het zwaarder dan voor de ander. Iedereen heeft een andere wens voor zijn of haar hond. Nu ben je waarschijnlijk nieuwsgierig wat voor mogelijkheden er allemaal zijn. De mogelijkheden zijn uiteenlopend, afhankelijk van je budget en wensen. We bespreken in deze blog een aantal mogelijkheden waarmee je de laatste eer aan je hond geeft.

Begraaf je hond in je eigen tuin

Het is in Nederland niet verboden om je hond te begraven in je eigen tuin. Houd er wel rekening mee dat het gat minimaal 1 meter diep moet zijn, ook moet je hond natuurlijk worden begraven zonder er bijvoorbeeld plastic omheen te wikkelen. Ga bij jezelf ook even na of het huis waar je je hond bij wilt begraven ook echt van jou is, dit is ook een eis vanuit de overheid. Het is natuurlijk heel eervol om je hond te begraven in je eigen achtertuin, een volledig zelf verzorgde begrafenis, hoe eervol is dat.

Je hond cremeren biedt verschillende mogelijkheden

Ook bij dieren is het mogelijk om het lichaam te laten cremeren. Bij dierencrematie gaat dit net even anders dan bij mensen. Je kunt ervoor kiezen om je hond individueel te laten cremeren, achteraf kun je het as van de hond meenemen en bijvoorbeeld een mooi plekje geven op een vertrouwde plek. Mocht je echter minder te besteden hebben voor een crematie, kun je er ook voor kiezen om je hond te laten cremeren met meerdere honden tegelijk. U kunt uw hond bijvoorbeeld laten cremeren bij het dierencrematorium in de regio Utrecht.

Geef je hond aan de wetenschap

Veel universiteiten kunnen veel leren van overleden dieren, door je hond te doneren draag zo een steentje bij aan de wetenschap. De overleden dieren worden voornamelijk gebruikt door studenten die in opleiding tot dierenarts zijn.

BedrijfExpert • december 6, 2017


Previous Post

Next Post