Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

6 manieren om jouw lichaam te ontharen

Elke zomer weer doen wij onze razende best om bikiniproof door het leven te gaan. Scheermesjes. Crèmepjes. Waxjes. Epilatoren. Ze worden massaal weer uit de kast getrokken. Zon, zee en strand: here we come! Maar welke manieren zijn er eigenlijk om snel van jouw ongewenste lichaamshaar af te komen? En welke methode past het beste bij jouw lichaam?

#1 – Scheren

De meest gebruikte methode voor het weghalen van lichaamshaar is scheren. Deze manier van lichaamsontharing is over het algemeen een snelle en pijnloze klus te noemen. Gewapend met een scheermesje of een ladyshave snijd je de haren tot op de huid weg. De kans op een geïrriteerde huid of wondjes bij je bikinilijn is echter groot. En… na één of twee dagen begint het hele avontuur weer van voren af aan.

#2 – Ontharingscrème

Geen zin om te scheren, maar wil je wel een paar dagen kunnen genieten van gladde benen? Dan zou je kunnen kiezen voor een ontharingscrème. Na een week niet onthaard te hebben, breng je deze crème voorzichtig op jouw lichaam aan. Om het daarna met een speciale schraper weer van de huid te verwijderen. Wil je deze methode vaker toepassen? Houd er dan rekening mee dat de haren eerst goed moeten aangroeien, voordat je de crème weer mag gebruiken.

#3 – Epileren

Een derde manier om ongewenst lichaamshaar weg te halen, is het gebruiken van een epilator. Hierbij worden de haren één voor één uit jouw huid getrokken. Dit kan een pijnlijke ervaring zijn. Daarom zijn veel nieuwe apparaten waterproof, waardoor de pijn door het warme water iets kan worden weggenomen. Maar wil je zonder zorgen een paar weken over de stranden van Ibiza paraderen? Dan is een epilator een prima keuze.

#4 – Waxen

Heb je geen zin om zelf aan de gang te gaan met jouw bikinilijn? Dan kun je ervoor kiezen om je professioneel te laten waxen. Omdat je het laat doen, heeft dit natuurlijk wel een prijskaartje. En geheel pijnloos is deze methode ook niet. Het voordeel is wel dat je tot vier weken lang kunt genieten van een verzorgde bikinilijn. En hoe vaker je het laat doen, hoe minder snel de haren weer teruggroeien.

#5 – Laseren

Ben je het helemaal zat om elke keer weer jouw bikinilijn bij te moeten werken? Laat het dan permanent weghalen door een schoonheidssalon, zoals Jeanette Veldhuizen Clinic in Nijkerkerveen. Vaarwel pijnlijke ontharingsrituelen! Met lichtflitsen worden ongewenste haren permanent verwijderd. Het werkt echter alleen voor donkere beharing. En omdat je vaak zo’n 8 à 10 keer moet terugkomen, heeft de behandeling natuurlijk een aardig prijskaartje. Maar daartegenover staat natuurlijk dat je een leven lang kunt blijven genieten van een puntgave bikinilijn.

#6 – Elektrisch epileren

Heb je last van pigmentloze haren – denk aan: blond, grijs of wit – en wil je ook daar definitief van af? Dan kun je het elektrisch laten epileren. Ook dit kun je laten doen door beauty professionals bij een schoonheidssalon. Hierbij worden de haren één voor één permanent weggehaald. Omdat de behandelperiode kan variëren tussen een aantal maanden tot een paar jaar, vraagt dit een flinke investering. Toch kan deze methode voor veel vrouwen dé oplossing bieden.

Wij vrouwen hebben het er maar druk mee. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door staan wij klaar met scheermesjes, crèmepjes, waxjes of epilatoren om ongewenste haargroei te lijf te gaan. En ben je het helemaal zat? Dan kun je er ook voor kiezen om het definitief weg te laten laseren of epileren bij een schoonheidssalon. Iedere vrouw pakt het weer anders aan. Maar waar ligt jouw voorkeur?

BedrijfExpert • juli 31, 2018


Previous Post

Next Post