Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Zo geef je een presentatie

PowerPoint wordt al jaren door heel veel presentatoren gebruikt als presentatiesoftware. Naast PowerPoint zijn er nog andere goede opties Wat voor uw presentatie de beste oplossing is, is afhankelijk van wat je wil communiceren en hoe je het allemaal samenstelt. Hieronder geven we een aantal voorbeelden.

 • Google Drive
  Google Drive-dia’s zijn bijvoorbeeld handig als je met anderen aan inhoud wilt werken, omdat alle wijzigingen worden bijgewerkt en opgeslagen in de cloud. Zo heeft iedereen realtime toegang tot de nieuwste versie.
 • Keynote
  Apple-gebruikers maken meestal gebruik van iCloud Keynote. Keynote beschikt net als PowerPoint over verschillende thema’s en je kunt diverse bestanden invoegen.
 • Prezi
  Wat ook een aanrader is, is Prezi. Een Prezi-presentatie bestaat in feite uit één groot vel papier waarop je de presentatie maakt. Daarbij is het mogelijk om in te zoomen op details en uit te zoomen voor overzicht. Dat betekent dat alles visueel met elkaar is verbonden. Het toevoegen van video’s op YouTube kan ook eenvoudig met deze online software.

Wat voor software je ook gebruikt, hieronder geven we aan taal tips voor het geven van een goede presentatie.

#1 Onderzoek je publiek

Als je mensen wilt beïnvloeden, moet je weten waar ze belangrijk vinden en wat hen motiveert.

#2 Begin met een goed verhaal

Je openingsverhaal moet de aandacht trekken en moet er één zijn waar iedereen in de ruimte zich in kan vinden.

#3 Herhaal de kern van de boodschap

Herhaal de kern van de boodschap drie keer:

 • Vertel wat je hen gaat vertellen
 • Vertel het hen
 • Vertel wat je hen hebt verteld

#4 Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Zorg ervoor dat je veel hebt geoefend. Je kunt de presentatie ook alvast geven voor een wat kleiner publiek en vragen om feedback. Oefen ook met rustig in- en uitademen tijdens het spreken.

#5 Maak oogcontact

Je kunt iemand niet overtuigen als je hem of haar niet in de ogen aankijkt. Zorg ervoor dat je de ruimte scant zonder lang naar iemand te staren.

#6 Gebruik gebaren

Wanneer je je armen dicht bij je lichaam houdt, ziet het er niet alleen onnatuurlijk uit. Je ziet er dan ook nerveus uit. Maak gebruik van (grote) gebaren om je verhaal te ondersteunen.

# Audiovisuele middelen

Een presentatie geven kan een uitdaging zijn, maar niet wanneer je je goed voorbereid en de juiste materialen gebruikt. Ben je op zoek naar audiovisuele middelen voor je presentatie? Ontdek de mogelijkheden op de website van Present It!

BedrijfExpert • augustus 14, 2018


Previous Post

Next Post