Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

4 redenen om een boek te lezen

De kerstvakantie staat weer voor de deur. Een ideaal moment om te ontspannen met een goed boek. Waarom? In dit artikel geven we 4 redenen om een boek te lezen.

1. Lezen vergroot je woordenschat

Wil jij je woordenschat vergroten? De belangrijkste tip is: lezen, lezen en nog eens lezen. Door veel te lezen kom je veel woorden tegen. De meeste woorden ken je waarschijnlijk al, maar je zult ook worden tegenkomen die je nog niet kent. Het vergroten van je woordenschat is interessant voor zowel kinderen als volwassenen. Je bent namelijk nooit te oud om te leren! Ga naar de boekhandel bij jou om de hoek, pak een goed boek en start vandaag nog met het uitbreiden van je woordenschat.

Het is trouwens ook ontzettend goed om een boek in een vreemde taal te lezen. Zo vergroot je de woordkennis van een andere taal. Binnen no-time spreek jij vloeiend Engels of Frans.

2. Verbeter je concentratie en geheugen

Lezen vergroot niet alleen je woordenschat, maar verbetert ook je concentratie. Door de komst van internet en de smartphones zijn we constant bereikbaar. Vandaag de dag zijn we dan ook snel afgeleid. Door de televisie en mobiel uit te zetten en rustig te gaan zitten om een goed boek te lezen, worden onze hersenen gestimuleerd tot fantasie. Door je te concentreren op één ding, neem je nieuwe informatie in je op. Hierdoor geven we onze hersenen de tijd om ingevingen vanuit ons kortetermijngeheugen naar het langetermijngeheugen te kunnen verplaatsen. Hierdoor verbeter je je geheugen.

3. Minder stress

Wist je dat mensen die veel lezen minder last van stress hebben? Het lezen van een boek is één van de beste manieren om te ontspannen. Vandaag de da is het belangrijk en heerlijk om af en toe te ontspannen aan de realiteit. Even weg uit de ‘echte’ wereld en verdwijnen in een goed boek vol romantiek of humor. Het zorgt ervoor dat je alles om je heen even vergeet en tot rust komt.

4. Je slaapt er beter door

Pak voordat je gaat slapen een goed boek i.p.v. je telefoon. Het licht van je telefoon, laptop of televisie zorgt ervoor dat je slechter slaapt en niet gemakkelijk in slaap valt. Mensen met slaaptekort worden onder andere sneller ziek en kunnen zich minder goed concentreren. Rustgevende activiteiten voor het slapen gaan, zorgen ervoor dat je makkelijker in slaap valt. Een (christelijk) boek lezen zorgt voor een goede nachtrust en een goede nachtrust is van groot belang voor je gezondheid.

BedrijfExpert • november 27, 2017


Previous Post

Next Post