Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Maak kennis met gastouderopvang

Ben je zwanger? Allereerst van harte gefeliciteerd. Je gaat een spannende, maar vooral leuke tijd tegemoet. Wanneer je na je verlof weer aan het werk gaat, kan het ook best spannend zijn je kind naar de opvang te brengen. Van kinderdagverblijf tot gastouderopvang, er zijn verschillende vormen van kinderopvang. Steeds meer ouders kiezen voor gastouderopvang. En dat is niet zo gek, want gastouderopvang biedt veel voordelen. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

Veel persoonlijke aandacht

Het grote verschil tussen een kinderdagverblijf en gastouderopvang is persoonlijke aandacht. Een gastouderopvang vangt minder kinderen tegelijk op. Hierdoor krijgt je kind de aandacht die het verdient. Bovendien kan een kind zich beter ontwikkelen wanneer een kind persoonlijke aandacht en zorg krijgt.

Flexibel

Een gastouderopvang kent geen openingstijd en sluitingstijd. Hoe fijn is dat? Je maakt samen met de gastouder afspraken op maat. Niet alleen over de opvangtijden, maar ook over de dagindeling. Gastouderopvang sluit dus aan op jouw persoonlijke wensen. Bovendien bepaal je zelf wie je kind opvangt.

Vertrouwd

Gastouderopvang betekent dat je kind iedere dag hetzelfde vertrouwde gezicht ziet in een huiselijke omgeving. Op deze manier wordt er een band opgebouwd tussen je kind en de gastouder. Hierdoor kan een gastouder eenvoudig inspelen op de behoeftes van je kind en de ontwikkelingen scherp in de gaten houden.

Voordeliger

Gastouderopvang is voordelig, omdat je alleen betaalt voor de uren die je afneemt. Een gastouder bespaart je dus al snel duizenden euro’s per jaar ten opzichte van een kinderdagverblijf. Ook is het mogelijk kinderopvangtoeslag te ontvangen. Dit hangt uiteraard af van jouw (gezamenlijke) toetsingsinkomen.

Genoeg reden om te kiezen voor gastouderopvang toch? Interesse? Bezoek deze website eens voor meer informatie.

BedrijfExpert • maart 23, 2017


Previous Post

Next Post