Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Schoon afvalwater met membraanfiltratie

Membraanfiltratie, heb jij daar wel eens over gehoord? Bij membraanfiltratie gaat het om het scheiden wat water en opgeloste stoffen, olie en zouten. Het uiteindelijk doel is natuurlijk om het beste water te leveren. Membraanfiltratie wordt in vele branches toegepast. Ook bestaan er al veel verschillende technieken die je kunt inzetten. Maar wat houdt membraanfiltratie eigenlijk in? En bij welk bedrijf kun je terecht voor de installatie hiervan? Je leest het allemaal in deze blog!

Wist je al…
dat door klimaatverandering ons grondwater steeds zouter wordt? Met membraanfiltratie is het mogelijk dit zout uit het water te halen. Daarnaast verwijder je hiermee ook andere onzuiverheden uit het grond water.

Tegenhouden van onzuiverheden

Hoe zit dat nou eigenlijk met membraanfiltratie? Dit zal ik je in het kort uitleggen. Grond wordt onder hoge druk tegen een speciaal membraan gedrukt dat alleen water doorlaat. Op deze manier worden onzuiverheden tegengehouden en wordt er schoon water gemaakt. Je kunt het membraan dus ook wel zien als een soort zeef. Er zijn verschillende varianten van membraanfiltratie: micro membraanfiltratie, ultra membraanfiltratie en nano membraanfiltratie.

Het zuiveren van afvalwater

De poriën van een membraan bepalen welke stoffen wel en niet doorgelaten worden. Maar welk membraan is de juiste? Hier kun je verschillende bedrijven voor inschakelen. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van Wazutec? Watuzec Watertreatment legt de focus op het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige en duurzame installaties om zo het afvalwater te zuiveren. Zij kenmerken zich door duurzaamheid, maatwerk en innovativiteit.

Oftewel, Wazutec helpt je met het vinden van het juiste membraan! Je kunt hier ook terecht voor advies op maat, het ontwikkelen van (proef)installaties en het onderhoud van de installaties.

membraanfiltratiewaterzuivering

BedrijfExpert • oktober 13, 2018


Previous Post

Next Post