Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

0

4 kansberoepen in de agrarische sector

Ben jij een agrariër in hart en nieren? Dan speel je met de onderstaande beroepen zeker weten op save.

Hovenier

Als hovenier houd je je niet alleen bezig bezig met het aanleggen van tuinen, parken en plantsoenen. Maar ook met het onderhoud ervan. En elke tuin moet er weer anders uit zien. Dat vergt dus een flinke dosis creativiteit. Denk jij dat het beroep van hovenier bij jou past? Dan hebben wij goed nieuws: de arbeidsperspectief van een hovenier is goed te noemen.

Greenkeeper

Houd je van golfen én van natuuronderhoud? Solliciteer dan naar een functie als greenkeeper. Met deze baan houd jij je bezig met de planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden op de golfbaan. Dit vraagt om doorzettingsvermogen. De werkzaamheden kunnen namelijk zwaar zijn. Omdat het fenomeen golfen niet snel zal uitsterven, is ook het arbeidsperspectief van een greenkeeper goed te noemen.

Boomkweker

Ben jij een tuinier en heb jij een fascinatie voor boomteelt? Specialiseer jezelf dan en begin een eigen kwekerij voor bomen. Er is namelijk veel vraag naar boomkwekers. Het is wel belangrijk dat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel kent. Je bent namelijk jouw eigen werkgever en kunt dus niet terugvallen op een stabiel loon. Je krijgt er echter wel veel vrijheid én een goed baanperspectief voor terug.

Medewerker groenvoorziening

Een vierde beroep met goede vooruitzichten is die van medewerker groenvoorziening. Je houdt je hier bezig met het aanplanten en onderhouden van groen. Dus je snoeit planten. Houdt de grond onkruidvrij. Maait het gras. Legt nieuwe paden aan. En plant nieuw groen aan. Om dit beroep te kunnen uitoefenen moet je goed kunnen doorwerken en efficiënt te werk gaan.

Uitzendbureaus als werkgever

Binnen de agrarische sector wordt veel gewerkt met uitzendkrachten. Dus zoek je een baan? Ga dan eens langs bij een gespecialiseerd uitzendbureau, zoals: HRpm. Veel succes met de sollicitatie!

BedrijfExpert • augustus 21, 2018


Previous Post

Next Post