Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

0

Checklist voor de grote schoonmaak van je keuken

De keuken is dé plek in huis waar je de dag begint met het maken van een goed en stevig ontbijt. Na het werk, wordt er een maaltijd bereid voor het gezin. Er wordt met veel verschillende verse ingrediënten gewerkt. Het is daarom van belang om de keuken goed schoon te maken na het koken. Het zorgt niet alleen voor een goede hygiëne, het verlengt ook de levensduur van je keuken. Maar een grote schoonmaak van je keuken schiet er al snel bij in. En als je al op het punt staat om te beginnen met de grote schoonmaak, weet je niet waar je moet starten. Speciaal voor jou een handige checklist voor de grote schoonmaak van je keuken.

Voorraad uitzoeken en opruimen

De grote schoonmaak begint bij het opruimen van de kastjes en van de producten in de koelkast. Is er iets wat tegen de houdbaarheidsdatum aanzit? Of is er iets over de datum? Gooi het dan weg en maak ruimte voor nieuwe aankopen. Een opgeruimde keuken begint bij het opruimen van de vaak overbodige producten.

Oven/magnetron schoonmaken

Een oven of magnetron mag zeker niet worden vergeten bij de schoonmaak van je keuken. Het reinigen van een magnetron of oven vergt even goed poetswerk, maar dan is je oven weer brandschoon. Verwijder de zware vervuilingen en geniet van lekkere maaltijden!

Aanrechtblad schoonmaken

De keuken is een broeinest voor bacteriën. Met name het aanrechtblad en de gootsteen zijn een plek waar bacteriën zich ‘thuis voelen’. Maak daarom altijd goed de gootsteen schoon! Met de grote schoonmaak dit ook zeker niet vergeten. U kunt hier dan beter net iets meer de tijd voor nemen dan voor andere klusjes. De hygiëne is immers belangrijk voor je gezondheid.

Koelkast schoonmaken

Maak de koelkast goed schoon. Haal alle producten uit de koelkast en check ze op de houdbaarheidsdatum. Vergeet vooral de groentebak niet! Met verschillende reinigers kun je deze gemakkelijk schoonmaken.

Vaatwasser reinigen

De vaatwasser reinigen is af en toe nodig om kalkaanslag, etensresten en vet uit je vaatwasser te verwijderen. Het schoonmaken van de vaatwasser is niet het eerste wat in je opkomt bij de grote schoonmaak van je keuken. Maar een vaatwasser wordt dagelijks gebruikt en kan gemakkelijk verstoppen. Het is een klusje wat je slechts 10 minuten kost wanneer je het regelmatig bijhoudt.

Kastjes afnemen

De kastjes afnemen staat ook op de checklist. Je wilt natuurlijk dat je keukenkastjes lang meegaan en dat ze glimmen wanneer er visite bij je over de vloer komt. Neem de kastjes af met een sopje en maak het goed droog. Je zult zien dat je keuken gelijk opleeft.

De vloer stofzuigen en/of dweilen

Als laatste kun je de vloer stofzuigen en/of dweilen. Nadat je keuken helemaal opgeruimd en schoongemaakt is, kun je tijd besteden aan dit klusje. Het geeft de ‘finishing touch’ aan je keuken.

Wil je graag starten met de grote schoonmaak, maar heb je geen schoonmaakspullen in huis? Met de schoonmaakartikelen van KlaverDrie is je keuken in een handomdraai schoon! Dus wacht niet en start morgen nog met het schoonmaken van je keuken en kook met plezier lekkere gerechten!

BedrijfExpert • augustus 24, 2018


Previous Post

Next Post