Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Hoe verwijder je de groene aanslag uit de tuin?

Storm, sneeuw, regen, hagel. De afgelopen winter is het flink tekeer gegaan. Het weer heeft zijn sporen nagelaten en dit is te zien in de tuin. Helemaal de terrastegels hebben het zwaar te verduren gehad, en door het vochtige weer en het gebrek aan zon, is er groene aanslag ontstaan. Het is dus de hoogste tijd om wat schoonmaakgerei erbij te pakken en aan de grote schoonmaak te gaan. En ervoor te zorgen dat jouw tegels er in de zomer weer blinkend uitzien.

Tip 1: Gebruik een hogedrukreiniger

Wil je de klus snel klaren? Dan is het een goed idee om de hogedrukreiniger erbij te pakken. Het voordeel hiervan is dat het schoonmaken lekker snel gaat en dat de klus binnen no-time geklaard is. Het is wel belangrijk om voor het juiste type hogedrukreiniger te gaan. En je te laten informeren of de hogedrukreiniger geschikt is voor jouw tuintegels. Het verkeerde type hogedrukreiniger kan er namelijk voor zorgen dat de kleur van de tegels vervaagt, en dat de bovenlaag wordt aangetast.

Tip 2: Reinig het terras met schoonmaakazijn

Wil je de tegels echt goed reinigen? Met zorg en ook nog eens aandacht voor het milieu? Dan is het een goed idee om wat schoonmaakazijn te kopen en hiermee aan de slag te gaan. Het enige dat je nodig hebt is wat water en azijn, en een harde bezem. Zodat je met dit mengsel jouw terrastegels goed schrobben kan. Het is wellicht een werkje maar het resultaat mag er zijn; blinkende tegels zonder beschadigingen van één of ander agressief schoonmaakmiddel.

Tip 3: Koop nieuwe tuintegels

Wil je de oude tuinbestrating vervangen? En de tuin een totaal andere uitstraling geven? Dan kun je natuurlijk ook voor nieuwe tuintegels gaan. Deze zijn in vele maten, kleuren en vormen verkrijgbaar waardoor je een tegel kunt kiezen die echt bij de uitstraling van jouw tuin past. Kijk bijvoorbeeld eens bij Kijlstra Betontegels. Hier is een groot assortiment betontegels verkrijgbaar van de hoogste kwaliteit.

BedrijfExpert • april 29, 2019


Previous Post

Next Post