Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Hoepelende fitgirl

Fitgirls opgelet: Hoelahoep je fit

Eind jaren 50 was het een ware rage; de hoelahoep. Overal zag je kinderen met hoepels en in een kort tijdsbestek werden er dan ook meer dan 100 miljoen van verkocht. Langzaam maar zeker verdween de hoepel weer uit het straatbeeld, maar nu, anno 2019, is deze weer terug van weggeweest. Er is echter wel een verschil. Waar vroeger het hoelahoepen door kinderen werd gedaan, zijn het nu de fitgirls die met de hoepel aan het draaien zijn. Niet alleen omdat het leuk is maar omdat zij door te hoepelen de spieren trainen en daarnaast ook nog eens vet verbranden.

Train de spieren met een fitnesshoepel

Om de fitness hoepel om je middel te laten draaien, is het belangrijk om de heupen soepel te bewegen. Alleen op deze manier hou je het hoepelen wat langer vol en valt deze niet na 3 tellen weer op de grond. Door te hoepelen ben je dus flink in beweging. Hierdoor verbeter je jouw conditie en train je ook nog eens de buik-, rug-, been- en bilspieren.

  • Buikspieren: Tijdens het hoepelen gebruik je voornamelijk de buikspieren. Hierdoor krijg je sterkere buikspieren en verbrand je vet rondom de buik. Met als resultaat een strak en gespierd lijf.
  • Rugspieren: Wanneer je de buik- en beenspieren traint, is het ook belangrijk om aan de rug te denken. Vaak wordt dit over het hoofd gezien waardoor er problemen met de rug ontstaan. Door oefeningen met de hoepel te doen, train je ook de rugspieren en voorkom je rugklachten.
  • Bil- en beenspieren: Door het bewegen van de heupen train je de bil- en beenspieren.

Word snel een echte fitgirl!

Door elke dag even te hoepelen, al is het maar 10 minuten, verbeter je jouw conditie in een rap tempo. Ook de buik, billen en benen worden snel wat gespierder. Het leuke van hoepelen is dat je dit thuis kunt doen maar ook op de sportschool. Tijdens een lesje fitness bijvoorbeeld. Het voordeel van een fitnessschool is dat je hier begeleid wordt door een professional. Wil je begeleid worden door een echte prof en op een verantwoorde manier vet verbranden? Google dan eens fitness Dronten.

BedrijfExpert • april 24, 2019


Previous Post

Next Post