Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

6 voordelen van een BBL opleiding

Veel studenten kiezen voor een BBL opleiding. Maar wat houdt dit eigenlijk in? Wat zijn de voordelen? en welke BBL opleidingen zijn er allemaal? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet!

Wat is een BBL opleiding?

Een BBL opleiding, ook wel beroepsbegeleidende leerweg, bestaat uit een combinatie van werken en leren. Bij de meeste BBL opleidingen houdt dit in dat je één dag in de week naar school gaat en vier dagen in de week werkt. Ook kan het zijn dat je bij sommige opleidingen een paar werken les krijg en dan vervolgens weer een paar maanden gaat werken. Je leert dus van de praktijk en doet dit bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast verdien je vaak een goed salaris. Het is dan ook een perfecte opleiding voor mensen die niet graag naar school gaan, maar het leuk vinden om direct praktijkervaring op te doen.

Wat zijn de voordelen van een BBL opleiding?

Een BBL opleiding biedt vele voordelen. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet:

  • Een diploma op niveau 1, 2, 3 of 4
  • Een goed salaris vanaf het moment dat je met de BBL opleiding start
  • Geen schoolbanken meer, maar leren in de praktijk
  • Geen overige kosten: het leerbedrijf betaalt je schoolgeld, je boeken, werkkleding en/of veiligheidsmiddelen
  • Aan het einde van je opleiding grote kans op een vaste baan bij het leerbedrijf!

Wat voor BBL opleidingen zijn er allemaal?

BBL opleidingen zijn er in vele branches en op verschillende niveaus. Denk bijvoorbeeld aan branches zoals de techniek, wegenbouw, horeca, veiligheid, handel en logistiek. Het niveau kan verschillen van niveau 1 tot en met niveau 4. Bekijk voor meer informatie

Wat is een erkend leerbedrijf?

Als je kiest voor een BBL opleiding, is het essentieel dat je bij een erkend leerbedrijf aan de slag kunt. Een erkend leerbedrijf voldoet aan de kwaliteitscriteria van een BBL opleiding en aan de eisen van de branche. Dit certificaat garandeert dat het bedrijf goede begeleiding biedt, zodat jij de juiste kennis en vaardigheden opdoet om de opleiding te behalen.

Benieuwd naar een BBL opleiding in bijvoorbeeld de wegenbouw? Kijk dan eens op www.infravak.nl. Dit is een samenwerkingsverband voor bedrijven die doorlopend mensen zoeken die werkend hun diploma willen halen!

BedrijfExpert • januari 30, 2018


Previous Post

Next Post