Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Tips bij het kopen van motorkleding

Motorrijden wordt steeds populairder. We maken motortochtjes in onze vrije tijd of gaan op de motor naar het werk. Het geeft ons een gevoel van vrijheid. De keuze voor een goed motorpak is hierbij erg belangrijk. Een goed motorpak zorgt, niet onbelangrijk, voor bescherming. Maar dit is niet de enige reden waarom het kiezen van het juiste motorpak zo belangrijk is. Het heeft ook invloed op uw rijervaring. U zit pas écht lekker wanneer uw motorpak goed past en comfortabel zit. Maar hoe komen we er nu achter welk motorpak het meest geschikt is? Dit is individueel afhankelijk, maar we kunnen u wel vertellen waar u op kunt letten. In dit artikel geven we u tips voor het aanschaffen van motorkleding. Voor wanneer u bijvoorbeeld van plan bent om Dainese motorkleding bij motorkleding Utrecht aan te schaffen.

Materiaalkeuze

Allereerst is de materiaalkeuze erg belangrijk. Leer is een veel gekozen materiaal. Goed om te weten: wanneer u leer aantrekt voelt dit vaak stijf aan. Wanneer het leer eenmaal ingedragen is, vormt het zich naar uw lichaam waardoor het een stuk comfortabeler aanvoelt. Houd dit dus in uw achterhoofd bij het passen van leer. Leer is niet geheel waterdicht. Om toch droog te blijven wanneer het regent kunt u speciale regenkleding aanschaffen. Ook is er materiaal dat waterdicht én ademend is. Bijvoorbeeld van polyester of polycor. Bent u een echte zomerrijder? Dan kunt u kiezen voor speciale zomerkleding!

De materiaalkeuze is dus zeer afhankelijk van in welke omstandigheden u wilt rijden. Houd hier rekening mee wanneer u een motorpak aanschaft.

Tips bij het passen

Als u eenmaal toe bent aan het passen van kleding, hebben wij een aantal handige tips waarmee u kunt controleren of de betreffende motorkleding past. Daarbij kunt u beginnen met simpele bewegingen als het buigen en strekken van uw armen en door uw knieën zakken. Hiermee zorgt u ervoor dat de kleding goed valt. Hierna kunt u de volgende dingen bekijken terwijl u de zithouding op de motor aanneemt:

  1. Sluit de kraag aan de achterkant goed aan en heeft u daarbij geen last van de voorkant van de kraag?
  2. Sluiten de mouwen goed aan op de handschoenen? Met andere woorden: zijn de mouwen niet te kort of te lang?
  3. Knelt het pak ergens? U kunt dit testen door uw armspieren en beenspieren aan te spannen.
  4. Kan ik eenvoudig over mijn schouder kijken of mijn vizier open doen?
  5. Voelt u druk op uw bovenarmen? Dan is de verhouding tussen uw oksel en taille niet goed.

Bovenstaande factoren kunnen u dus helpen bij uw keuze voor een motorpak. Ook is het belangrijk om te kijken of de extra beschermingsvlakken op de juiste plek zitten.

Advies

Komt u er niet helemaal uit? Vraag dan een gespecialiseerde motorzaak om advies! Arie Molenaar Motors uit IJsselstein bijvoorbeeld. De medewerkers van de kledingshop geven u advies op maat en verkopen enkel de beste kwaliteit motorkleding! Meer weten? Neem dan contact op met behulp van onderstaande contactgegevens.

Contact
info@ariemolenaarmotors.nl
030-688 12 28
http://www.ariemolenaarmotors.nl/

Adres
Einsteinweg 4
3404 LK IJsselstein

 

BedrijfExpert • mei 31, 2016


Previous Post

Next Post