Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

0

Tips bij examenstress

Mag jij binnenkort afrijden? En heb je last van examenstress? Spanning voelen voor een examen is gezond. Onderstaand een aantal tips om de spanning onder controle te houden.

1. Denk positief

Doorbreek de negatieve gedachten door positief te denken. Pessimisten hebben meer depressie, angst en over het algemeen meer problemen. Geniet van de positieve spiraal, dat maakt je leven een stuk leuker!

2. Slaap voldoende

Voldoende slaap is een belangrijke, beschermende factor tegen stress. Ga op tijd naar bed en zorg dat je voldoende slaapt. Vermoeidheid zorgt voor nerveuze en soms zelfs angstige gevoelens. Voorkom slaapgebrek en wees stress de baas. Bovendien ben je hierdoor ook minder vatbaar voor ziektes.

3. Sporten

Sporten zorgt ervoor dat de stresshormonen in je lichaam afnemen. Ga bijvoorbeeld een rondje hardlopen. Dat werkt veel beter dan bijvoorbeeld voor de televisie hangen. Probeer het maar eens! Ook door te bewegen ben je minder vatbaar voor ziektes.

4. Ontspanning

Kom volledig tot rust. Denk hierbij niet alleen aan ontspanningsoefeningen zoals mediteren maar ook een gezellig dagje uit met vrienden of familie. Want tijd doorbrengen met je dierbaren is een prima manier om te ontspannen!

5. Relativeren

Relativeren betekent afzwakken. Hoe beter je kunt relativeren, hoe minder stress. Een voorbeeld:

Het afrijden is belangrijk en je wilt graag slagen. Er zijn echter ook andere dingen die belangrijk zijn in je leven.

Bedenk goed voor jezelf wat het ergste is wat er kan gebeuren. Om bij het bovenstaande voorbeeld te blijven:

Wanneer je zakt, kun je het examen gewoon weer opnieuw doen.

Grote kans dat je door het relativeren minder stress ervaart.

6. Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het begint dan ook met het kiezen van een goede rijschool. Rijschool Bekedam is zo’n rijschool. Hier kun je op je eigen tempo rijles volgen en met een ervaren rijinstructeur die bij je past. Klik hier voor meer informatie.

Conclusie

Gezonde spanning is goed en komt bij iedereen voor. Met de bovenstaande tips blijf jij stress de baas en ben jij klaar om af te rijden!

BedrijfExpert • november 13, 2017


Previous Post

Next Post