Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Werken in de horeca

Een dag in het leven van een horecamedewerker is bijna altijd chaotisch, je moet er maar mee om kunnen gaan. Als je er voor kiest om de horeca in te duiken, wees je er dan van bewust dat je nooit stil kunt staan. Oké misschien kun je in de pauze even stil staan, maar daar houdt het ook mee op. De gasten wachten op je!

Blijf je focussen

Belangrijk om tijdens je horecawerkzaamheden goed om je heen te kijken, hoe vervelend is het als gasten te lang moeten wachten omdat jij niet goed oplet. Zie je gasten nadrukkelijk om zich heen kijken of merk je dat er iets ontbreekt bij de gasten, ga dan even polshoogte nemen. Dit zijn natuurlijk voorbeelden voor in een restaurant, maar focus is op elk gebied van de horeca een belangrijke factor!

Stap in de schoenen van je klanten!

Verplaats je zo af en toe eens in de schoenen van de gasten, ervaar de horeca door de ogen van je gasten. Om te weten wat de klanten allemaal belangrijk vinden kun je gewoon in hun schoenen kruipen, hoe leuk is dat! Ga regelmatig met je partner, vrienden of vriendinnen de horeca in. Laat je horecafocus even voor wat het is en laat je bedienen. Door op deze manier ‘ervaring’ op te doen, ga je de kneepjes van het vak steeds beter leren kennen. In de horeca heb je helemaal geen uitgebreide doelgroep-analyses nodig, ga in je vrije tijd gewoon lekker uit eten of duik de kroeg in!

Klachten zijn er om opgelost te worden

Eén van de vervelendste verantwoordelijkheden in horeca blijft natuurlijk het ontvangen van klachten door gasten. Het is natuurlijk nooit leuk om te horen dat er iets niet goed is, maar hoe onbegrijpelijk de klacht in jouw ogen ook is, neem de klacht altijd voor 100% serieus. Zonder klanten kunnen de horecagelegenheden natuurlijk niet bestaan, als deze klanten niet tevreden zijn, kun je raden wat er gaat gebeuren. Noteer alle klachten die je ontvangt en bedenk een plan om die ontevreden klanten de volgende keer tevreden te houden, binnen de kaders van de horecagelegenheid uiteraard.

Ben je zelf nog niet werkzaam in de horeca maar bevallen de bovenstaande factoren je wel? Misschien liggen er wel mooie kansen op jou te wachten bij een horeca uitzendbureau in Zwolle en word jij een nieuwe horeca-topper!

BedrijfExpert • november 13, 2017


Previous Post

Next Post