Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Mijn auto is total loss, wat nu?

Een ongeluk op de snelweg of toch een afkeuring tijdens de APK. Het verlies van jouw auto beperkt je enorm in je vrijheid. Tijd voor vervanging dus! Weet je niet waar je jouw zoektocht moet beginnen? Geen probleem. In deze blog zetten wij vier verschillende opties voor je uiteen.

1. Investeer in een nieuw model

Reed je hiervoor in een spiksplinternieuwe auto? Dan is de kans groot dat je ook nu weer langs een merkdealer gaat. Tuurlijk, het is nogal een investering. Het voordeel van een nieuwe auto is echter de garantie. Want wat er ook gebeurt: je weet zeker dat je auto weer een paar jaar mee kan.

2. Schaf een occasion aan

Heb je niet voldoende spaargeld voor het allernieuwste model? Of vind je het jouw investering niet waard? Dan kun je natuurlijk ook op zoek gaan naar een tweedehandsje. Hiermee overbrug je de eerste jaren van een auto, waarin hij veel in waarde daalt. Toch neem je wel een risico. Vaak is er geen sprake van garantie en een miskoop kan dan op de loer liggen.

3. Vind een auto in het buitenland

Een derde optie is zoeken naar een import auto. In veel gevallen is het voordeliger om buiten de grenzen van ons kikkerlandje te kijken. Denk bijvoorbeeld aan Duitsland. De verkoopprijs van een nieuw model of een jonge occasion liggen vaak een stuk lager dan in Nederland. Daarnaast zijn bestuurders daar veel meer luxe opties gewend. Een goed idee dus!

4. Teken een leasecontract

Ben je het gedoe van een nieuwe auto aanschaffen helemaal zat? Dan kan een lease uitkomst bieden. Met een operational, short- en private lease betaal je één bedrag per maand. Hier zit de belastingen, reparaties en pechhulp al bij in. Je hoeft dus alleen de brandstof zelf te betalen. Ga je liever een lening voor een nieuwe auto aan? Dan kun je ook een financial lease afsluiten.

De zoektocht naar een nieuwe auto voelt soms als een speld in een hooiberg. Er is zoveel mogelijk! Zo kun je bij een merkdealer langsgaan voor één van de nieuwere modellen. Ook kun je een occasion aanschaffen of even over de grenzen heen kijken. Wil je geen gedoe? Dan is een leasecontract altijd nog een optie. Keuze genoeg dus!

BedrijfExpert • november 15, 2018


Previous Post

Next Post