Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Elektrisch rijden en opladen

Nederlandse gemeentes krijgen steeds meer aanvragen binnen voor laadpunten voor elektrische auto’s. Dat is goed nieuws. Het betekent namelijk dat steeds meer mensen kiezen voor elektrische auto’s. Maar wat zijn de voordelen van elektrisch rijden? En hoe werkt het opladen? U leest het allemaal in dit artikel.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Mensen die in een elektrische auto rijden betalen minder belasting. Daarnaast is stroom goedkoper dan gas, diesel of benzine. Wilt u echt voor (bijna) niks rijden? Plaats dan zonnepanelen op het dak van uw huis. Zo wekt u zelf stroom. Stroom die u kunt gebruiken om uw elektrische auto op te laden.

Welke soorten laadpalen zijn er?

Er bestaan verschillende soorten laadpalen. Onderstaand een opsomming van de types laadpalen in Nederland.

  • Oplaadpaal voor thuis
    Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een laadpaal op eigen grond. Voor een laadpaal thuis hoeft u geen abonnement af te sluiten.
  • Publieke laadpaal
    Een publieke laadpaal is eigendom van de gemeente. Het opladen is vaak gratis, maar u moet wel een laadabonnement afsluiten om hier gebruik van mogen te maken.
  • Snellaadpalen
    Snellaadpalen vindt u op parkeerterreinen en carpoolplaatsen langs de snelweg. Om te kunnen opladen, heeft u een laadpas nodig. Het voordeel van een snellaadpaal is dat uw auto binnen een half uur opgeladen is.

Zoals we zojuist hebben verteld, heeft u voor publieke laadpalen en snellaadpalen een laadpas nodig. Voor € 7,- per maand heeft u al zo’n laadpas. Als u eenmaal in het bezit bent van een laadpas kunt u uw auto opladen. Maar waar bevindt zicht de dichtstbijzijnde laadpaal? U checkt het op www.oplaadpalen.nl. Een website met een overzicht van alle laadpalen in Nederland. Belangrijk om te vermelden is dat de kosten van de stroom die u afneemt per laadpunt kan verschillen. Dit is namelijk afhankelijk van het gehanteerde tarief van de laadpaalleverancier en de hoeveelheid stroom die u auto nodig heeft.

Hoe veilig is het opladen?

Omdat er een verplichte volgorde is, zijn alle mogelijke risico’s uitgesloten. U moet eerst de kabel op uw auto aansluiten en daarna pas op het oplaadpunt. De stroom staat pas op de stekker wanneer beide stekkers zijn aangesloten en de stekker in de paal is vergrendeld. Stroom stelen is onmogelijk omdat u uw laadpas gebruikt om het stopcontact te vergrendelen. Trekt iemand de stekker uit uw auto? Dan stopt het laadproces automatisch. U kunt het laden herstarten of de laadkabel uit de paal verwijderen, wanneer u opnieuw de laadpas heeft gepresenteerd. Rijdt u per ongeluk met de elektrische auto weg? Ook dan stopt het laadproces onmiddellijk. Het enige waar u voor moet uitkijken, is dat mensen niet struikelen over de laadkabel. Zorg dat u deze altijd op een verstandige manier neerlegt.

Kijk op laadoplossingen.nl

Rijdt u in een elektrische auto? Of maakt u binnenkort de overstap naar een elektrische auto? Dan verzorgt Deurloo Laadoplossingen graag uw laadfaciliteiten. Bezoek onze website www.laadoplossingen.nl.

Deuroloo Laadoplossingen

BedrijfExpert • mei 9, 2016


Previous Post

Next Post