Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

De opleiding tot directiechauffeur

Misschien heeft u wel eens een directiechauffeur gezien. Weet u niet wat dat is? Dan zullen we u dat even uitleggen. Een directiechauffeur is een chauffeur van bijvoorbeeld een directeur, die deze directeur van A naar B brengt. Maar het hoeft natuurlijk niet per se een directeur te zijn. Het kan ook ‘gewoon’ en kantoormedewerker zijn. Er zijn allerlei soorten directiechauffeurs. Maar er zijn maar een paar opleidingen die ervoor zorgen dat je jezelf een directiechauffeur mag noemen. Namelijk de CCV D1 en het vervolg; de CCV D2 opleiding.

CCV D1 opleiding

Door het volgen van een CCV D1 opleiding kan je directiechauffeur worden. Het is een opleiding die ongeveer 35 uur duurt en bestaat uit een theorie – en praktijkgedeelte. Op deze manier wordt je klaargestoomd voor het vak van directiechauffeur. Niet iedereen is geschikt voor de CCV D1 opleiding en dus ook niet voor het diploma. Een goede directiechauffeur ben je niet zomaar. Daar komt namelijk heel wat bij kijken. Het is een zware baan die veel energie van je vraagt.

Het beroep directiechauffeur

Zoals gezegd is het beroep directiechauffeur geen eenvoudig beroep. Het is een stressvolle en vooral verantwoordelijke baan. Als chauffeur ben je namelijk verantwoordelijk voor je passagiers. Dat is een grote taak. Daarnaast zit je elke dag op de weg, en dat vraagt veel energie van je. Daarom moet je elke dag op- en top in orde zijn. Genoeg slapen en altijd met frisse moed achter het stuur zitten is dan belangrijk.

CCV D1 en CCV D2

Wil je directiechauffeur worden? Volg dan de opleiding CCV D1. Vervolgens kun je doorgaan voor de opleiding CCV D2.

PDS Interseco B.V.
Beethovenlaan 21
8071 VM Nunspeet
www.pds-interseco.com
T. +31(0)85-732 58 85
E. info@pds-interseco.com

PDS interseco

BedrijfExpert • augustus 31, 2015


Previous Post

Next Post