Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Ardennen

Schoolkamp locatie keuze: alles vind je in de Ardennen

Iedereen heeft het wel meegemaakt. Het schoolkamp. Of ook wel werkweek genoemd. Dit is een kampeer vakantie met de hele klas, aan het einde van de basisschool periode. Vaak in groep 7 of groep 8, dat ligt maar aan de OBS. Enfin, veel mensen hebben hier goede herinneringen aan. Andere mensen vonden het maar niets. Om te voorkomen dat de laatstgenoemde groep mensen groeit willen we in dit artikel een van de mogelijke locaties toelichten en in het zonnetje zetten. Ons inziens zijn de Ardennen namelijk de ultieme schoolkamp locatie.

Ten eerste, de Ardennen zijn dichtbij, maar geven echt een vakantiegevoel. Het is namelijk over de grens. En zodra je de grens over rijdt, krijg je toch altijd dat magische onderbuikgevoel. Maar het is goed aan te rijden met name als je OBS in het zuiden van het land ligt. Maar zelfs vanuit Groningen zijn de Ardennen geen wereldreis te noemen.

Wellicht denk je, in de Ardennen, daar spreken ze Frans. En de meeste basis school kinderen spreken nog geen Frans. Dit is waar. Maar gelukkig zijn er in de Ardennen ook tal van campings met Nederlandse eigenaren en staf, bijvoorbeeld deze. Dus taal problemen zullen er niet zijn.

De voornaamste unique selling point van de Ardennen mijns inziens zijn de vele mogelijke activiteiten. Met name de survival is spectaculair te noemen in dit gebied. Een ideale bezigheid voor de kinderen om actief te zijn, in de natuur, met elkaar. Dit versterkt het groepsband enorm. Het is niet voor niets dat hier tevens veel teambuilding uitjes georganiseerd worden, zoals beschreven hier.

En natuurlijk zijn er voldoende mogelijkheden om na een intensieve dag lekker te ontspannen bij een kampvuur. De meeste campings hebben ook catering of een restaurant, dus als leerkracht zijnde hoef je hier ook geen zorgen om te maken. Kortom de Ardennen vormen wat ons betreft de ideale schoolkamp bestemming.

BedrijfExpert • mei 13, 2019


Previous Post

Next Post