Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Bruidsboeket

In’s en out’s over het trouwboeket

Een bruiloft zonder bruidsboeket is als een verjaardag zonder taart. Het kan wel, maar het is saai en hoort gewoon niet. Maar, waar komt deze traditie eigenlijk vandaan en welke bloemen passen in jouw boeket? Ontdek hier alle in’s en out’s over het uitzoeken van je trouwboeket.

De prijs van een trouwboeket

Een bruidsboeket is natuurlijk heel anders dan een dagelijks bosje bloemen in huis. We snappen daarom goed dat je je wellicht afvraagt wat zo’n boeket dan kost.
Gemiddeld besteedt een bruidspaar tussen de €75,- en €120,-. Natuurlijk hangt het prijskaartje helemaal af van de grootte van het bruidsboeket en de soorten bloemen die erin verwerkt zijn. Ook de verhouding tussen opvulling en bloemen zijn van grote invloed. Wanneer je kiest voor meer bloemen en ook meer exclusieve bloemen, zul je natuurlijk duurder uit zijn.

De trends van dit moment

Het kiezen van jouw perfecte boeket kan ontzettend veel stress opleveren. Zoveel soorten, maten, kleuren en noem maar op. Om te beginnen kun je vast wat bruidsboeketten opzoeken zodat je een beetje een idee krijgt wat je wilt. Houd hierbij overigens ook rekening met jouw trouwjurk uit Zaandam. Wat past hier mooi bij? Informeer daarnaast bij je bloemist welke bloemen hij heeft. Niet alle bloemen bloeien het hele jaar door namelijk. Bloemen die in een bepaald seizoen bloeien zijn overigens vaak goedkoper en sterker. Check daarom van ieder seizoen welke bloemen helemaal hot zijn.

Waarom gooien we met een trouwboeket?

Het gooien van het bruidsboeket is een eeuwenoude traditie die veel bruiden nog steeds in stand houden. Waar men voorheen dacht dat dit geluk bracht, is dat nu niet meer het geval. Bruiden gooiden destijds hun boeket in een groep vrijgezelle vrouwen om zo een achtervolging te starten. Wie haar jurk vervolgens als eerste te pakken kreeg, zou net zoveel geluk krijgen. Tegenwoordig is dit overigens wel iets anders. Wie nu het trouwboeket vangt, is namelijk de volgende die gaat trouwen. Volgens de traditie dan.

Leuke opties om je trouwboeket te bewaren

Natuurlijk wil je ook na de bruiloft nog zo lang mogelijk van je bruidsboeket genieten. Het is immers een prachtig aandenken. Een paar leuke opties hiervoor zijn het laten drogen, vriezen of verwerken tot parfum. 

BedrijfExpert • april 19, 2020


Previous Post

Next Post