Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

0

Rugpijn voorkomen? Werk aan je houding!

Veel mensen hebben last van rugklachten. Heel vaak zijn deze rugklachten te verhelpen door fysiotherapie voor de houding. Maar ook om rugpijn te voorkomen is het belangrijk om de rugspieren te trainen. Vaak blijven mensen lang doorlopen met hun rugklachten, waardoor de klachten eigenlijk alleen maar erger worden. Pijn in de onderrug kan dan erg belemmerend zijn bij uw dagelijkse bezigheden. Het is dus niet alleen fijner om snel hulp te zoeken, maar zo voorkom je ook dat je rug nog slechter wordt.

Werk aan je houding

Wanneer u oefeningen wilt gaan doen omdat u erge rugklachten heeft is het belangrijk om eerst advies te vragen welke oefeningen juist wel of niet geschikt zijn voor de specifieke rugklachten die u ervaart. Indien gewenst kunt u uw rug hiervoor ook eerst laten scannen, zodat de oorzaken van de klachten in beeld gebracht kunnen worden. Wanneer u de oefeningen juist wilt gaan doen om uw rugspieren te versterken en rugklachten te voorkomen moet u rekening houden met een aantal zaken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat u niet u de hele rug traint, en niet alleen de spiergroep waarvan u denkt dat deze pijn zouden kunnen veroorzaken.

Een oefening bij pijn in de onderrug

Wanneer u pijn in de onderrug ervaart (of dit wil voorkomen) is de zij-hoover oefening een slimme keuze. Deze oefening helpt namelijk bij het stabiliseren van uw onderrug. De oefening gaat als volgt:

> Ga liggen op uw zij
> Plaats uw elleboog onder de schouder
> Buig uw knieën met de bovenbenen evenwijdig aan het bovenlichaam
> Maak het lichaam recht en houd 5 seconden vast
> Wissel van zij
> Herhaal deze oefening in 3 series van 10 herhalingen per kant

Wij adviseren u deze oefening één keer per dag in een rustig tempo uit te voeren. Wilt u wat variatie toepassen in deze oefening? Doe de oefening dan de ene keer met de knieën gebogen en de andere keer met de knieën gestrekt.

Meer informatie over oefeningen onderrug?

Heeft u behoefte aan meer informatie over oefeningen om de rug te trainen? Of wilt u meer specifieke stabilisatieoefeningen voor de rug bekijken? Meer tips en oefeningen vindt u op www.lage-rugpijn.nl.

BedrijfExpert • juni 27, 2016


Previous Post

Next Post