Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Hoe kom ik in shape?

We kennen het allemaal; je hebt een relatie, doet veel leuke dingen en het is allemaal leuk. Na een aantal maanden merken jullie beide dat jullie toch wel een klein beetje zijn aangekomen. Dit is nog niet zo erg want het is paar een paar kilo. Na een jaar zijn jullie toch wel echt iets teveel aangekomen, maar gelukkig is het winter dus ziet niemand je lichaam. Wel wil je graag je lichaam ‘zomer-ready’ maken. Sport voor mannen is een manier om weer in shape te komen, maar hoe precies? En wat zijn de andere manier? Aan het artikel weet jij hoe jij in shape kan komen en ben je up to date van al het lifestyle nieuws.

 

 

Ga NIET op dieet

Dat klopt, ik raad af om te beginnen met een dieet. Dit komt omdat een dieet vaak veel resultaat heeft voor korte termijn. Na een korte tijd kom je namelijk vaak weer aan. Probeer daarom de balans te vinden. Iets wat je voor de rest van je leven kan volhouden. Zoek eten wat jij lekker vindt en zoek snacks die je makkelijk kan klaarmaken, maar waar geen grote hoeveelheid suiker in zit.

 

 

Doelen stellen

Voordat je gaat beginnen met het zoeken naar balans, is het belangrijk dat je doelen gaat stellen voor jezelf, maar wees wel lief voor jezelf. Deze doelen moeten meetbaar en praktisch zijn; dus niet hoeveel je wilt afvallen. Probeer bijvoorbeeld eerder te denken aan de hoeveelheid frisdrank die je maximaal wilt drinken per week, of hoe vaak je pizza mag eten in de maand. Dit zijn doelen waar je je makkelijker aan kan houden. Het gevaar met doelen die te maken hebben met hoeveel kilo je wilt afvallen is dat als het niet gaat zoals plan, je vaak opgeeft. Dit zijn ook doelen die over langer termijn gaan terwijl je dan niet precies weet wat je er NU aan moet doen.

 

Wees lief voor jezelf

Hoe vaak je ook wilt sporten, luister altijd naar je lichaam en wees ook lief voor je lichaam. Als je je een keertje niet goed voelt, neem dan je rust om even bij te komen. Heb je een etentje op maandag avond? Geen probleem, een keertje ongezond eten is ook niet erg.

BedrijfExpert • februari 14, 2019


Previous Post

Next Post