Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Wat gebeurd er als je je incasso niet betaald?

De gemiddelde Nederlander betaald maandelijks een gedeelte vaste lasten. Vaak zijn dit automatische incasso’s die afgeschreven worden van je rekening. Iedereen heeft vast wel eens meegemaakt dat er een bedrag onterecht wordt afgeschreven. Of je begrijpt niet helemaal waarvoor een bedrag is afgeschreven. Koppige personen kunnen dan beslissen om de automatische incasso terug te trekken en het bedrag terug te laten storten. En dan?

Geautomatiseerd

Bij grote instanties is alles geautomatiseerd. Je ontvangt een automatische mail met een adres waar je niet op kan reageren. Betaal je dan nog niet? Dan ontvang je vanzelf een brief thuis met een laatste waarschuwing om te betalen. Als je die laat liggen zal de volgende brief die wordt verstuurd al met een verhoging van het bedrag zijn. Je kunt dat zien als een boete of als proceskosten om jouw betaling uiteindelijk binnen te krijgen. Het vervelende van dit alles? Je hebt met niemand persoonlijk contact, tenzij je zelf contact opneemt met een klantenservice.

Deurwaarder

Als ook de brieven worden genegeerd zal uiteindelijk een gerechtsdeurwaarder bij je langskomen om te vragen waarom je niet betaald. In het tv-programma ‘betalen of leeghalen’ krijg je inkijk in de dagelijkse werkzaamheden van een deurwaarder. Je merkt dan dat de reden van niet betalen vaker met niet kunnen te maken heeft, dan met niet willen. Een bedrijf dat nog wacht op een betaling van een klant schakelt vaak een incassobureau in. Een voorbeeld van een incassobureau in Den Haag is Korenhof en Partners. Zij zijn gespecialiseerd in het binnenhalen van de betaling zonder dan de klantrelatie hierbij schade op loopt.

Als er uiteindelijk geen gehoor wordt gegeven aan de oproepen van de deurwaarder, zal uiteindelijk beslag worden gelegd op jouw bezittingen. Vaak wordt hierbij jouw auto weggesleept en geveild, of er wordt beslag gelegd op je inboedel. Het advies is dus om zo snel mogelijk contact op te nemen met de klantenservice, en de betalingsproblemen op te lossen. Zo voorkom je een hoop ellende. Zoek jij als bedrijf een deurwaarder in Rotterdam? Neem dan contact op met Korenhof en Partners. Bel: 070 – 383 61 00.

BedrijfExpert • april 12, 2018


Previous Post

Next Post