Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

hekwerk

Tips voor inbraakpreventie

Een inbraak: daar zit natuurlijk helemaal niemand op te wachten. Niet als particulier, maar ook zeker niet als ondernemer. Maar helaas vormen bedrijven een geliefd doelwit onder dieven, vanwege het simpele feit dat er in een bedrijfspand nu eenmaal vaak veel te halen is. Hoog tijd om maatregelen te nemen dus! Met de tips uit dit artikel houd je gespuis buiten de deur.

Goedgekeurd hang- en sluitwerk

De meeste inbrekers zullen nog steeds proberen het slot te forceren om binnen te komen. Je kunt het ze moeilijk maken door de buitendeuren van het pand te voorzien van SKG-goedgekeurd hang- en sluitwerk. In dat geval weet je zeker dat het sluitwerk met de hand is getest tegen diefstalpogingen. Het SKG-keurmerk voorziet een slot en het beslag van respectievelijk één, twee of drie sterren.

Hekwerk tegen inbraak en ramkraken

Een andere ‘populaire’ manier om zich ongewenst toegang te verschaffen tot bedrijfspanden is de zogeheten ramkraak. Hierbij pogen inbrekers met een voertuig door de voorgevel te rijden. Hiervoor heeft een auto vanzelfsprekend een flinke snelheid nodig. Door het plaatsen van doorrijbeveiliging in de vorm van laag maar stevig hekwerk voor de ingang van het pand maak je dit onmogelijk. En een hoog hek rondom uw bedrijf heen maakt het voor inbrekers natuurlijk überhaupt onaantrekkelijk om een poging te wagen. Deze en andere soorten hekwerk vind je bij Van de Wetering Hekwerk.

Geen hoge beplanting

Inbrekers ‘werken’ het liefst in de anonimiteit. Niet voor niets vinden inbraken vaak ‘s avonds of ‘s nachts plaats. Hoe groter de kans dat iemand ze opmerkt tijdens hun bezigheden, hoe groter de kans dat ze het erbij laten zitten. Door het plaatsen van heldere straatverlichting en het achterwege laten van (hoge) planten bij de ingang, zorg je ervoor dat ongewenste activiteiten rondom uw bedrijf ook in het donker goed opvallen.

Dagelijks een afsluitronde maken

Daarnaast kun je het inbrekers ook té gemakkelijk maken door ramen of deuren open te laten staan. Een goed getrainde inbreker herkent mogelijkheden om binnen te komen in één oogopslag. Maak dus iedere dag voordat je naar huis gaat een inspectieronde door het pand en controleer of alle ramen goed afgesloten zijn. Laat ze ook niet op een kiertje: dit valt jou van de buitenkant wellicht niet op, maar een dief wel.

Installeer een mistgenerator

En een laatste tip is er eentje voor wanneer een inbreker er toch in weet te slagen binnen te dringen. De mistgenerator is een methode die pas de laatste jaren in zwang is. Deze is verbonden aan het alarmsysteem en produceert een enorme hoeveelheid ondoorzichtige mist, wanneer een ongewenste bezoeker het pand betreedt. De mist is onschadelijk voor het interieur, maar zorgt er wel voor dat de inbreker niets meer kan zien en hoogstwaarschijnlijk rechtsomkeert zal maken!

BedrijfExpert • juli 11, 2019


Previous Post

Next Post