Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

De voordelen van e-learning

Leren, leren en nog eens leren. De komst van de digitale wereld heeft er ook voor gezorgd dat steeds meer mensen zich online gaan ontwikkelen. Zo kun je eenvoudig allerlei cursussen volgen op het internet en de informatie vinden die je nodig hebt. Vaak begint dit vaak met een simpele zoekterm in Google. Ook voor bedrijven biedt dit vele mogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van e-learning?

Met e-learning kun je medewerkers continu op de hoogte brengen van de laatste nieuwtjes. Daarnaast kun je hen met behulp van een e-learning tool allerlei cursussen aanbieden. De voordelen van e-learning zal ik in dit artikel kort bespreken.

Praktische voordelen van e-learning

Allereerst zijn er allerlei praktische voordelen. Je kunt overal een training aanbieden. De training is namelijk online te vinden! Het leren is dus niet meer afhankelijk van de tijd en plaats. Dit is bijvoorbeeld ook ideaal voor als je moet reizen met de trein. Tijdens deze treinreis kun je de e-learning ’tool’ er weer bij pakken en jezelf blijven ontwikkelen. Twee vliegen in één klap, toch?

Zelf de controle over je eigen leerstof

Daarnaast biedt e-learning ook de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe je de stof indeelt. Heb je bijvoorbeeld een onderwerp dat je goed ligt? Dan is de kans groot dat je de kennis sneller opneemt. Voor leerstof waar je nog veel moeite mee hebt, kun je wat meer tijd uitstippelen.

Kostentechnische voordelen

Naast de praktische voordelen zijn er ook allerlei kostentechnische voordelen. Je kunt met e-learning bijvoorbeeld veel besparen op reistijd. Wanneer je een training op locatie regelt, moet iedereen ook reizen naar deze locatie. Met e-learning kun je hier op besparen. Een medewerker kan namelijk gewoon vanuit huis of werk een cursus volgen. Daarnaast hoeven er ook geen ruimtes meer gehuurd worden voor bijvoorbeeld het geven van een training. Een ander groot voordeel is dat je de medewerkers altijd kan voorzien van actuele informatie!

E-learning toepassen?

Zie jij het ook wel zitten om e-learning in je bedrijf toe te passen? Bekijk dan zeker eens de mogelijkheden van Academy Suite. Zij kunnen je goed op weg helpen met het opzetten van een digitale leeromgeving en e-learning.

digitale leeromgevinge-learninge-trainingontwikkeling

BedrijfExpert • april 30, 2018


Previous Post

Next Post