Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Brandbeveiliging naar een hoger plan tillen

Veel mensen steken aardig wat tijd in het interieur. In het samenstellen van een huis en woonkamer waar je je helemaal thuis voelt. We kopen allerlei decoratie en meubels om dit voor elkaar te boksen. Maar een van de ergste dingen die kunnen gebeuren is dat je woning helemaal afbrandt. Niet alleen een traumatische gebeurtenis indien je op het moment thuis bent dat het gebeurt. Maar je kunt ook weer van voor af aan beginnen met je (nieuwe) thuis inrichten. De meeste mensen in Nederland zijn wel verzekerd. Maar sommige spullen kunnen onmogelijk opnieuw gekocht worden.
Er zijn gelukkig steeds meer manieren om brandbeveiliging van gebouwen en woningen te verbeteren. En in dit artikel willen we een aantal tips delen om op dit front succes te gaan behalen.

Het belang van kennis

Betere brandbeveiliging begint altijd bij meer kennis. Brandveiligheid is een vakgebied op zichzelf. Dat constant in beweging is met innovaties en nieuwe betere methodes. Ook de wetgeving verandert natuurlijk. Enfin, het is zaak om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen. Bijvoorbeeld als ondernemer zijnde, als eigenaar van een gebouw zal je bij moeten blijven met het bouwbesluit en de wetgeving. Indien je dit niet doet dan loop je grote kans op enorme boetes en verdere problemen. Maar wetgeving en boetes terzijde, ook voor je eigen veiligheid en die van je naasten is het een goede zaak om op de hoogte te blijven. Er zijn meerdere websites op het internet die je hier voor kunt raadplegen die kosteloos en vrijblijvend goede informatie delen. Een daarvan is Royal Safety. Bekijk de kennisbank en lees iedere week een artikeltje zou ons advies zijn.

Keuringen

Er zijn verscheidene onderdelen van brandveiligheid die geregeld gekeurd dienen te worden. Het is niet zo dat je eenmalig een brandblusser koopt en dat je dan verder geen omkijken meer hebt. Deze dien je met enige regelmaat te controleren. Er kan namelijk defecten optreden zowel extern als intern. Een inspectie geschiedt idealiter jaarlijks. Ben je een ondernemer, dan is het wettelijk verplicht eens in de twee jaar. Maar het advies zou toch zijn om dit dan zelf jaarlijks uit te voeren, omdat regelmatige keuringen uitermate belangrijk is voor de brandveiligheid. Brandslanghaspels dienen jaarlijks gecontroleerd te worden, en eens in de vijf jaar een meer grondige inspectie (meer informatie). Dit is absoluut geen bezigheidstherapie en absoluut broodnodig om een veilige werk of woonomgeving te garanderen voor jezelf en jouw naasten.

BedrijfExpert • mei 13, 2019


Previous Post

Next Post