Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

0

Assessment

Je zou kunnen zeggen dat de term ‘assessment’ af wordt geleid uit het Engels. Het zou ‘taxatie’ of ‘beoordeling’ betekenen. In principe is assessment een spiegel. Een spiegel die je een kans zult bieden om je zelfinzicht beter in te zien. Er bestaan verschillende soorten van assessment.

Selectieassessment

Een van de vormen van assessment is selectieassessment. Deze vorm zal van toepassing zijn wanneer er een nieuwe medewerker instroomt in een organisatie. Je potentiële werkgever zal je door middel van assessment een beter beeld geven van de kennis, karaktereigenschappen, capaciteiten en vaardigheden die jij bezit. In de meeste gevallen maakt het selectieassessment een deel uit van het sollicitatieprocedure. Dit valt meestal plaats na de tweede sollicitatieronde. Ze beginnen dan met een interview, waarbij een psycholoog gericht op zoek zal gaan naar informatie over jou als individu. Ze hebben een lijst met vragen die je één voor één zal moeten beantwoorden, of het kan zo zijn dat je zelf het gesprek moet gaan sturen tijdens een open gesprek. Andere onderdelen die standaard voorkomen bij selectieassessment zijn een capaciteitstest (IQ-test) en een persoonlijkheidstest. Daarbij wordt onderzocht hoe hoog je redeneervermorgen en intelligentieniveau zijn. Daarnaast kan het zo zijn dat er tijdens dit proces een praktijksimulatie zal worden ingezet.

Loopbaanassessment

je zou kunnen zegen dat ze als doel bij loopbaanassessment hebben gesteld om goed in te kunnen schatten welke talenten en kwaliteiten een werknemer bezit. Denk daarbij goed na over wat je interesses zijn. Wat zouden eventuele talenten zijn die je zou kunnen gebruiken in je loopbaan? Heb je sterke en zwakke punten, en zo ja, wat? Welke baan vindt jij dat bij jou past? Op deze manier wordt er inzicht verkregen in het talent dat zich binnen jouw organisatie bevindt en zo worden de werknemers ook beter begleid wat betreft hun loopbaan.
Moeite met kiezen? Ze zullen je bij loopbaannederland.nl helpen om het geschikte assessmentbureau te selecteren.

BedrijfExpert • februari 21, 2017


Previous Post

Next Post