Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

plankenland

Kies een vloer die bij je past!

Op zoek naar een passende vloer voor in je nieuwe huis? Maar je weet niet goed waar je op moet letten? Er zijn veel verschillende soorten vloeren met hun eigen kenmerken en voor- en nadelen. Het is belangrijk dat de vloer bij je inrichting en wensen past! Lees hier de ins en outs over de 5 in het meest oog springende vloeren!

Laminaat

Laminaat is een kunststoffen vloer met meerdere samengesmolten lagen. Laminaat heeft veel voordelen. Zo verschiet het niet van kleur en is het vochtbestendig. Laminaat kun je daarnaast in heel veel verschillende stijlen en kleuren kopen. Laminaat is gemakkelijk zelf te plaatsen. Je hoeft dus geen professional te zijn! Laminaatvloeren gaan meestal zo’n 25 jaar mee. In aanschaf en in onderhoud is een laminaatvloer niet duur!

PVC vloer

Een PVC vloer is een houtvrije parketvloer. Een PVC vloer is een kunststof parketvloer gemaakt van verschillende lagen PVC. Het is een hoge kwaliteit vloer, en een geschikt alternatief voor laminaat, of natuursteen. PVC vloeren zijn all round super goed! Het zijn sterke vloeren en zijn de beste vloeren voor vloerverwarming en vloerkoeling! Daarnaast zijn PVC vloeren geluidsdempend!

Houten vloer

Massieve houten vloeren zijn planken uit één stuk natuurlijk hout. Massieve houten vloeren gaan heel lang mee. Hout is duurzaam en blijf mooi. Massieve houten vloeren zijn niet waterbestendig van zichzelf. Wel kun je lak of olie aanbrengen op de vloer. Op deze manier maak je de massieve houten vloer waterafstotend. Bekijk hier het aanbod van Plankenland.

Tegels

‘Tegels’ is een breed begrip. De meest geplaatste tegelsoorten zijn: keramische tegels en natuursteen tegels. Voor het gemak gaan we alleen op deze tegels in. Een keramische tegel is een tegel die bestaat uit in de oven gebakken aarde en mineralen. Je kunt deze tegel in alle kleuren en maten verkrijgen. Natuursteen geeft je huis een uniek karakter, geen tegel is namelijk hetzelfde! Net als bij houten vloeren krijg je een erg authentieke uitstraling.
Keramische en natuursteen tegels zijn water-, vlek- en hittebestendig en duurzaam!

Gietvloeren

Een gietvloer giet je uit over je dragende vloer. Men giet een stof die de onderlaag uithardt. Gietvloeren kunnen gemaakt zijn van beton maar ook uit kunststof. Een gietvloer is kleurvast, brandwerend, geluiddempend, onderhoudsvriendelijk en volledig naadloos. Het geeft een heel strakke uitstraling en past goed bij een groot, modern ingericht huis/villa.

BedrijfExpert • december 18, 2018


Previous Post

Next Post