Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Alles wat je moet weten over hoortoestelbatterijen

Over het algemeen geldt; hoe ouder je wordt, hoe slechter het gehoor. Een slecht gehoor hoeft trouwens niet altijd met ouderdom te maken. Steeds meer jongeren hebben gehoorproblemen. Dat komt omdat er op jonge leeftijd veel te vaak en te lang naar harde muziek geluisterd wordt. Een hoortoestel helpt je om je weer beter te laten horen. Hoortoestellen werken op hoorbatterijen, maar weet jij eigenlijk alles wat je over hoorbatterijen zou moeten weten? Hoog tijd om alle informatie over hoortoestel batterijen op een rijtje te zetten. 

Verschillende kleuren

Hoortoestel batterijen hebben verschillende maten en deze maten worden aangeduid in kleuren. Zo heb je bruine, gele, blauwe en oranje hoorbatterijen. De meest gebruikte kleur hoorbatterij is de bruine hoorbatterij, welke ook wordt aangeduid met de kleurcode 312. Elke kleur heeft namelijk ook zijn eigen kleurcode. De gele kleur wordt aangeduid met de kleurcode 10, de oranje met de kleurcode 13 en de blauwe met de kleurcode 675. Het is dus belangrijk om te kijken welke maat (kleur/kleurcode) hoorbatterij er in jouw hoorbatterij past.

Verschillende merken

Een blikje cola kun je van allerlei soorten merken kopen, hetzelfde geldt voor hoorbatterijen. Er zijn verschillende soorten merken die hoorbatterijen aanbieden. Het meest bekende merk onder hoorbatterijen zijn Rayovac batterijen. Elk merk heeft zijn eigen kenmerk. Zo garandeert het ene merk een lange levensduur, terwijl een ander merk de belofte maakt dat de hoorbatterijen niet zullen oxideren.

Oplaadbare hoorbatterijen

Net als bij AA batterijen heb je bij hoorbatterijen ook oplaadbare hoorbatterijen. Dat betekent dat je de batterijen constant kunt opladen. Het is wel belangrijk dat je hier een speciale oplader voor hebt. 

5 minuten regel

Hoorbatterijen worden afgesloten met een luchtdichte strip. Zodra je deze strip van de batterij verwijdert, wordt de batterij geactiveerd. Uit onderzoek is gebleken dat je het beste 5 minuten kunt wachten met het plaatsen van de batterij in het hoortoestel wanneer je de strip verwijdert hebt. Je kunt dan namelijk de levensduur van de batterij met zo’n 80% verhogen, wat neerkomt op zo’n 4 tot 5 dagen.   

Levensduur van hoorbatterijen

Het is lastig te bepalen hoe lang je ongeveer met hoorbatterijen kunt doen. Dit hangt namelijk af van het soort batterij en hoe intensief deze gebruikt wordt. Het is verstandig om het hoortoestel ‘s nachts uit te zetten. Hiermee bespaar je namelijk de batterij. 

Meer informatie?

We hopen dat je iets gehad hebt aan de informatie in dit artikel. Mocht je nou meer willen weten over hoortoestel batterijen, dan kun je het beste contact opnemen met een audicien bij jou in de buurt. Zij zijn echt vakmensen en kunnen jou nog veel beter adviseren op het gebied van hoorbatterijen.

BedrijfExpert • september 24, 2020


Previous Post

Next Post