Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Waar moet je op letten bij het beveiligen van een woning?

Iedereen wilt zich natuurlijk veilig voelen in een woning. Dat betekent dat je niet bang hoeft te zijn voor een inbraak, brand of andere gevaarlijke situatie. Maar hoe zorg je nou voor een veilige woning? Welke stappen kun je ondernemen om jouw woning een stukje veiliger te maken? We hebben een checklist voor je gemaakt om ervoor te zorgen dat jij jouw huis nog beter kunt beveiligen.

Ga veilig om met stroom

Een brand in een woning is meestal veroorzaakt door kortsluiting. Daarom is het belangrijk dat je op een veilige manier omgaat met de stroom in jouw woning. Zo zorgt een aardpen bijvoorbeeld voor een bescherming van de meterkast tegen sluiting en overbelasting. Als de vraag naar stroom bij een bepaalde groep te groot wordt, vindt er overbelasting plaats. Deze groep zal dan uit de stoppenkast springen. Door de aardpen kan eventueel stroom dat lekt naar de aarde geleid worden. Hierdoor kan het lekkende stroom geen gevaar vormen voor jouzelf, medebewoners of jouw woning. Heb je nog geen aardpen in jouw woning? Laat dan een aardpen slaan door een elektricien. Je kunt een aardpen namelijk niet zelf slaan. 

Zet apparaten uit als je niet thuis bent

Wanneer je niet thuis bent kunnen er een hoop dingen gebeuren. Daarom is het belangrijk dat je bepaalde apparaten nooit aan laat staan terwijl je niet thuis bent. De droger is bijvoorbeeld zo’n apparaat dat je nooit aan moet zetten als je zelf niet thuis bent. Ook is het beter om de televisie en computer uit te zetten als er niemand thuis is. Laat bovendien nooit de oplader van jouw smartphone in het stopcontact zitten. Deze kan namelijk oververhit raken en in brand vliegen.  

Hang rook- en koolmonoxidemelders op in de woning

Zorg ervoor dat jouw woning voorzien is van koolmonoxidemelders en rook- en/of brandmelders. Hang deze melders op strategische plaatsen en op diverse etages op, zodat je vroegtijdig gewaarschuwd wordt voor brand of een te hoog koolmonoxide in de lucht.  

Geef inbrekers geen kans

Inbrekers hebben minder dan een minuut nodig om een woning te betreden, zeker als de woning niet goed beveiligd is tegen inbraak. Ouders leggen bijvoorbeeld voor hun kinderen de voordeursleutel onder de mat voor het geval de kinderen hun sleutel kwijtraken. Echter is dit helemaal niet slim! Inbrekers hoeven enkel even de mat op te tillen en kunnen zonder schade jouw woning betreden. In dit geval kun je beter de sleutel bij jouw buren afgeven. Ga je de deur uit? Draai deze dan altijd in het slot! Ook al ben je maar een paar minuten van huis.  

Succes!

We hopen natuurlijk dat je nooit iets heftigs in jouw woning hoeft mee te maken en hopen dat je iets aan onze tips hebt gehad om jouw woning beter te beveiligen. 

BedrijfExpert • september 24, 2020


Previous Post

Next Post