Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

0

4 redenen om te investeren in een appartement in Oostenrijk

Een tweede huis in Oostenrijk, waar u tijdens de wintersport of juist in de zomer kunt verblijven, klinkt dat niet heerlijk? Maar wat maakt Oostenrijk het juiste land om te investeren in zo’n woning? In dit artikel sommen wij een aantal – 4 om precies te zijn- van de voordelen op.

Gegarandeerde huurinkomsten

Volgens de Oostenrijkse wet is bepaald dat u dit vakantiehuis of appartement moet verhuren, zodat er van permanente bewoning geen sprake is. De appartementen waar u in kunt investeren bevinden zich vaak in sneeuwzekere gebieden, waar de vraag naar vakantieverblijven groot is. Mocht u de kans krijgen om te investeren in een appartement in bijvoorbeeld Tirol, dan bent u zeker van maximale bezetting. Er wordt namelijk zeer weinig ontwikkelgrond vrijgegeven, waardoor de vraag vaak groter is dan het aanbod. De verhuur wordt vaak verzorgd door een touroperator. Dat is dus beleggen en genieten in één!

‘s zomers en ‘s winters genieten

Oostenrijk is een populair skigebied, maar heeft ook in andere seizoenen veel te bieden. In de zomer is het bijvoorbeeld heerlijk wandelen of fietsen. Dat maakt dit land een populaire bestemming, zowel ‘s winters als ‘s zomers.

Centrale ligging

Oostenrijk ligt zeer centraal. Hierdoor komen veel Europeanen hier vakantie vieren. Nederlanders, Belgen, Duitsers, maar ook toeristen uit bijvoorbeeld Rusland. Genoeg mensen die op zoek zijn naar een vakantieverblijf in alle seizoenen! En ook handig: wanneer u zelf gebruik wilt maken van uw appartement, dan ben je er zo.

Gunstige rentepercentages

Oostenrijk kent zeer gunstige rentepercentages. Momenteel liggen deze tussen 1,75 en 2,5% met een looptijd van 20 jaar. Voortijdig aflossen kan veelal boetevrij.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het investeren in een vakantiehuis in een populair skigebied in Oostenrijk, dan kunt u dit vaak via diverse partijen doen. U wordt dan tijdens dit proces professioneel begeleid, zodat u straks kunt genieten én renderen.

BedrijfExpert • november 22, 2016


Previous Post

Next Post