Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

De werking van een hamermolen

Een hamermolen is een molen waarmee materialen tot kleine deeltjes kunnen worden vermalen. Het vermalen van deze materiaal deeltjes wordt gedaan door het materiaal te koppelen aan snel ronddraaiende hamers.

Materiaal veranderen in kleine materiaal deeltjes

Een hamermolen verkleint het materiaal dat ingevoerd wordt in allemaal kleine materiaal deeltjes. Het materiaal dat ingevoerd wordt kunnen allerlei soorten afval zijn. Denk hierbij aan zaagsel, bladeren, dennenappels, stro, hooi en papier of karton. In de hamermolen bevindt zich een zeef die de snippers doorlaat. Op deze manier verandert het materiaal in nog kleinere materiaal deeltjes. De zeven van de hamermolen bestaan uit verschillende diameters. Als bovenstaande stappen zijn gedaan, kan het materiaal in een pelletpers verwerkt worden tot pellets.

Efficiënte werkwijze

De functie van een hamermolen is zeer eenvoudig. Een hamermolen werkt erg efficiënt. Tegenwoordig heeft de hamermolen veel extra toepassingen. Een hamer molen kan veel verschillende materialen vermalen. Dit is een groot voordeel. Ook heeft de machine een hoge verwerkingscapaciteit. Hamermolens hebben een groot motorvermogen. De machines zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Voor het vermalen van veevoedergrondstoffen als granen, zaden en peulvruchten worden veelal gebruik gemaakt van hamermolens. De hamermolens zijn gemaakt van duurzaam staal. Ze hebben een lange levensduur en werken vrijwel altijd probleemloos. Alles aan de hamermolen is gericht op een efficiënte werkwijze.

BedrijfExpert • mei 30, 2018


Previous Post

Next Post