Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Wel of geen vloerverwarming?

Je hoort het steeds vaker in nieuwbouw huizen en appartementen: vloerverwarming. Een duurzame manier van het verwarmen van de ruimte zonder dat er grote radiatoren in je woning staan. Ideaal voor een modern design omdat je inrichting zonder radiatoren een stuk strakker lijkt. Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van vloerverwarming? Is het echt zo kostenbesparend als iedereen zegt? En zitten er ook nadelen aan vloerverwarming? Wij onderzochten dit.

Voordelen
Een vloerverwarming is op verschillende manieren te leggen. Je kan het bijvoorbeeld infrezen, leggen op krimpnetten, tackerplaten, noppenplaten of op droogbouw. Daarnaast is ook een vloerverwarming via een warmtepomp de laatste jaren erg in trek. Deze laatste vorm zou nog net iets duurzamer zijn dan de rest. Een voordeel is dus dat het op lange termijn kostenbesparend werkt tegenover een normale centrale verwarming. Bovendien werkt het ook ruimtebesparend omdat je op de plek van een radiator nu een leuk tafeltje neer kan zetten. Echter onthoud wel, het aanleggen van een vloerverwarming is wel een investering van enkele duizenden euro’s. Er zal dus eerst geïnvesteerd moeten worden, alvorens men kan oogsten.

Nadelen
Wat kunnen eventuele nadelen zijn van het installeren een vloerverwarming in je nieuwe woning? Allereerst natuurlijk de kosten. Het installeren van een vloerverwarming kost gemiddeld zo’n 7000 euro. Een flinke investering dus. Daarnaast kan het ook zorgen voor beperkingen in de vloerafwerking. Zo wordt er bijvoorbeeld afgeraden om de vloer af te werken met lak. Met een keramische vloerafwerking zoals tegels boek je de beste resultaten. Bovendien wordt ook aangeraden om 40% van een vloer met verwarming vrij te houden.

De voor- en nadelen tegenover elkaar afwegende, lijkt de toename van het wooncomfort toch de doorslag te geven. En als je besluit je huis te verkopen, kun je altijd meer vragen voor je huis omdat er vloerverwarming aanwezig is in het huis. Weet jij al wat je gaat doen?

BedrijfExpert • november 7, 2017


Previous Post

Next Post