Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

0

Slapen

Een goede nachtrust is zeer belangrijk voor onze fysieke en mentale gezondheid. Heel veel mensen kampen met een slaaptekort zonder dat zij hier zelf heel bewust van zijn. Een mens heeft ongeveer 8 uur slaap per dag nodig. De mensen die zeggen wel genoeg te hebben aan 4 uurtjes slaap op een dag hebben het vaak mis. Slaaptekort bouwt zich door de jaren heen op. Op een zeker moment in je leven zal je last hebben van het slaaptekort die door de jaren heen is opgebouwd.

Een manier om je van dit slaaptekort af te helpen is door middagdutjes te doen. Het klinkt misschien raar om als een volwassene persoon in de middag een dutje te doen, maar toch kan dit heel goed helpen. Vaak is het raadzaam om een uur of twee uur een dutje te gaan doen. Vaak kan een powernap van minimaal 20 minuten al wonderen doen. Voor een groot aantal mensen is dit onmogelijk om te doen. Zij zitten namelijk met werktijden en kunnen niet even op werk een dutje doen. Toch zijn er wel bedrijven die een plek aanbieden om even tot rust te komen. Zo is er al een plek in Amsterdam die werkruimtes verhuurt maar daarnaast ook rustruimtes. Deze ruimtes zijn uitgerust met een matras 140×200 en kunnen gehuurd worden voor maximaal 90 minuten. Zo kunnen mensen tussen het werk door toch even een dutje doen.

Maar middagdutjes nemen over het algemeen veel tijd in beslag. Het is daarom belangrijk om er in eerste instantie voor zorgen dat je geen slaaptekort opbouwt. Dit kan door gewoon op tijd naar bed te gaan. Zorg dat je minimaal 8 uurtjes kunt slapen per dag. Zorg daarnaast ervoor dat je een goede matras in huis hebt waar je goed in slaap op kunt vallen. Een goede matras is essentieel voor een goede nachtrust. Een dergelijke matras kun je makkelijk online bestellen op de website van just-dream.

BedrijfExpert • september 9, 2016


Previous Post

Next Post