Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

Toegangshek

Je woning afbakenen met een hek. Goed idee of niet?

Veel mensen zien hun woning als hun eigen plekje en vinden het fijn om de ruimte die ze hebben af te schermen. Dat kan gaan om de woning zelf, de tuin of de grond er omheen.
Een hek is een mooie manier om het eigen terrein af te bakenen en zorgt er direct voor dat iedereen die bij het huis wilt komen, dit via één en dezelfde plek doet. Maar, wanneer is zo’n hek nu een goed idee? En waar moet je op letten bij het uitzoeken ervan? Wij zochten het voor je uit.

1. Past een hek bij de ruimte?

Voordat je begint met het uitzoeken van een hek, is het belangrijk om te bepalen of een hek überhaupt past bij de woning. Dat is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Woon je in een vrijstaand huis? Dan heb je natuurlijk meer dan voldoende ruimte voor een hek. Maar is de woning omringd met struiken en bomen? Dan kan het soms heel lastig zijn. In dat geval kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om alleen een poort met automatische poortopener te plaatsen. Ook de prijs kan een grote rol spelen bij het wel of niet aanschaffen van een hek. Hoe groter het terrein, hoe hoger de kosten. 

2. Wat voor type hek wil je?

De volgende stap in het proces is het bepalen van het juiste type hek. Wat wil je precies? Alleen een hek of ook een toegangspoort? Of wil je misschien wel geen hek, maar een natuurlijke afscherming door middel van struiken? En wil je dat de poort automatisch of handmatig opent? Het is verstandig om advies in te winnen van een specialist zoals Profitech Nederland. Op die manier weet je snel wat voor mogelijkheden er allemaal zijn en kun je gaan nadenken over wat jij belangrijk vindt.

3. Het materiaal

Als je precies weet wat je wilt, kun je ten slotte gaan nadenken over het materiaal. Ga je voor een natuurlijke uitstraling van hout, of heb je liever iets heel anders zoals metaal? Wat natuurlijk het mooiste is, is als het hek qua stijl en materiaal aansluit bij het design van je woning.

BedrijfExpert • mei 12, 2020


Previous Post

Next Post