Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

4 tips voor het vinden van de juiste makelaar

Wilt u uw huis verkopen? Bent u op zoek naar een makelaar? Of heeft u geen idee hoe u dit allemaal moet aanpakken? In deze blog vindt u 4 tips die u helpen met het vinden van de juiste makelaar.

1. De zoektocht begint op het internet

Tegenwoordig is elke professionele makelaar te vinden op het internet. Meestal staat het internet, bijvoorbeeld een website van de makelaar, vol met informatie. Op het internet krijgt u ook de mogelijkheid om reviews van anderen te lezen over verschillende makelaars. Het is altijd slim om van te voren eerst onderzoek te doen voordat u een makelaar wilt inschakelen. Op deze manier bent u immers voorbereid en weet u wat u kunt verwachten.

2. Goede ervaringen van bekenden

Naast het internet zijn er natuurlijk ook andere manieren om aan informatie te komen. U kunt bijvoorbeeld buren, vrienden en bekenden vragen wat hun ervaringen zijn met bepaalde makelaars. Daarnaast is het slim om een makelaar te kiezen die kennis heeft van de plaats waar u een huis wilt kopen. Zo’n adviseur is op de hoogte van de ontwikkelingen en kan u sneller adviseren over de mogelijkheden.

3. Wat spreekt mij aan?

Bekijk de door de makelaar aangeboden huizen. Worden de huizen professioneel aangeboden? Hoe gedetailleerd is de informatie? Zien de foto’s er goed uit? Nadat u dit allemaal heeft bekeken is het slim om uzelf af te vragen of u deze aspecten als positief heeft ervaren. Deze ervaring zal waarschijnlijk hetzelfde zijn als bij de mogelijke koper of mogelijke huurder. Kijk daarom goed hoe de makelaar alles weergeeft.

9. Er moet een klik zijn

Meestal werken de eigenaar van het huis en de makelaar lang en nauw samen. Daarom is het verstandig dat u een makelaar uitzoekt waar u het goed mee kunt vinden. Dit zal de samenwerking namelijk veel aangenamer maken. Daarnaast voorkomt u hiermee vervelende situaties.

Huis nabij Utrecht verkopen?

Bent u in de regio Utrecht op zoek naar een goede makelaar? Kies dan voor Grifhorst als makelaar.
Grifhorst is een ervaren makelaar bureau uit Utrecht dat gespecialiseerd is in bovengemiddeld wonen. Zo kunt u hier ook terecht voor een grachtenpand in Utrecht.

grachtenpand in utrechtmakelaar

BedrijfExpert • september 26, 2018


Previous Post

Next Post