Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

yoga vakantie

5 tips voor een gezonder leven

Een gezond lichaam is natuurlijk altijd van groot belang, maar in deze rare tijden nog belangrijker! En hoewel een gezonde leefstijl wellicht vanzelfsprekend lijkt, is dit nog niet altijd zo gemakkelijk voor iedereen. Om je een eindje op weg te helpen, geven wij je graag meer inzicht in een aantal belangrijke factoren. Door middel van 5 tips zetten wij de belangrijkste zaken voor je op een rij!

Tip 1: Beweging

Minimaal 30 minuten per dag matig tot intensief bewegen. Hoe je dit doet, mag je volledig zelf bepalen. Lopen, fietsen, zwemmen, tuinieren. Wat jij maar wilt. Ook hoef je dit niet aan een stuk door te doen. Liever drie sessies van 10 minuten lopen? Helemaal prima! Heb je een zittend beroep? Probeer dan ook tijdens de werkuurtjes in beweging te blijven. Haal een kopje koffie, houd een staand overleg of pak de trap in plaats van de lift.

Tip 2: Zorg voor voldoende ontspanning

De meeste mensen onderschatten deze factor echt. En daarom leek het ons een goed idee om ermee te beginnen. Wij vinden het namelijk een van de belangrijkste factoren voor een gezond leven. Want, een rustige geest zorgt voor een gezond lichaam. Dat klinkt misschien wat spiritueel, maar het is echt zo. Zo kan het lichaam eten bijvoorbeeld niet goed verteren wanneer je gestrest bent. Als gevolg zal het ook geen voedingsstoffen opnemen.

Daarom is het belangrijk om genoeg ontspanning te zoeken. Denk dan aan mediteren, yoga, creatief bezig zijn, sporten. Alles kan. Zolang het jou maar ontspanning geeft. En kun je toevallig wel een beetje extra ontspanning gebruiken? Overweeg dan eens een yogavakantie in Nederland bij Kampeerterrein de Abbert.

Tip 3: Stop met roken

Ik denk dat deze tip in principe geen uitleg nodig heeft. Iedereen weet dat roken ontzettend slecht is voor je gezondheid vanwege oneindig veel redenen. Het is dan ook op geen enkele manier goed voor je gezondheid. Stoppen dus!

Tip 4: Beperk je alcoholgebruik

Je ziet weleens van die berichten voorbij komen die melden dat een bepaalde hoeveelheid alcohol juist gezond is. Maar ook hierbij geldt gewoon: hoe minder alcohol je drinkt, hoe beter. Houd je wel van een lekker drankje? Beperk het dan tot maximaal één glas per dag. En omdat we het vaak toch niet bij één glas houden, is het wellicht beter om het gewoon helemaal niet te doen.

Tip 5: Let op je voeding

En natuurlijk mocht voeding niet in dit rijtje ontbreken. Want inderdaad, voeding is erg belangrijk om gezonder te leven. Probeer daarom zoveel mogelijk rekening te houden met in ieder geval de volgende dingen: eet zo onbewerkt mogelijk, vermijd suikers, drink veel water en eet genoeg groente.

BedrijfExpert • mei 14, 2020


Previous Post

Next Post